ΤΕΧΕΡΑΝΗ._
Το κλείσιμο της φυλακής του Καχριζάκ διέταξε χτες ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενεΐ, στην οποία φέρονται να κρατούνται συλληφθέντες - οπαδοί των «μεταρρυθμιστών» του Χουσεΐν Μουσαβί, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις μετά τις εκλογές, δηλώνοντας ότι δεν πληρεί τις προδιαγραφές διασφάλισης των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Μία κίνηση η οποία ερμηνεύεται ως ένα βήμα καλής θέλησης προς την αντιπολίτευση, για εκτόνωση της κρίσης. Τα όσα ακούγονται περί βασανιστηρίων των κρατουμένων στο Καχριζάκ επιχείρησε να διαψεύσει χτες ο επικεφαλής του οργανισμού των φυλακών της Τεχεράνης, ισχυριζόμενος ότι δεν τίθεται ζήτημα κακομεταχείρισης των κρατουμένων.
Παράλληλα δημοσιοποιήθηκε ότι 140 ακόμα κρατούμενοι, με ελαφριές κατηγορίες αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση από τις φυλακές του Εβίν σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ειδικής επιτροπής του ιρανικού κοινοβουλίου που εξετάζει τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, βουλευτή Καζέμ Τζαλαλαμπί, μετά από επίσκεψη της επιτροπής στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης. Εξακολουθούν να κρατούνται περίπου 150 άνθρωποι με την κατηγορία των βανδαλισμών κατά τις κινητοποιήσεις και της κατοχής βαρύ οπλισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη αρνητική προς τον πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, παρέμβαση του Χαμενεΐ, μετά τις εκλογές, με πρώτη την απαίτηση αποπομπής του πρώτου αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ευνοούμενου του προέδρου, Ραχίμ Μασχάι.