Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να καταργηθούν οι εργολάβοι στην Ψυχική Υγεία

«Γιατί η κυβέρνηση δεν καταργεί τους διάφορους εργολάβους γιατρούς - επιχειρηματίες που λυμαίνονται το χώρο της Ψυχικής Υγείας και δεν κρατικοποιεί όλες αυτές τις δομές, αφού έτσι ή αλλιώς με δημόσια κονδύλια συντηρούνται;».

Το ερώτημα αυτό θέτει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) με αφορμή την απάντηση του υφυπουργού Υγείας Γιώργου Παπαγεωργίου σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους για τις απολύσεις στη δομή «Κλίμακα» στην Κέρκυρα. Ο υφυπουργός Υγείας, μεταξύ των άλλων, είχε υποστηρίξει κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή τα εξής: «Στόχος μας είναι... όλα αυτά να περάσουν στο φάσμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας, που έχει οργανώσει το υπουργείο Υγείας με τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας και τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (...). Υπό την επίβλεψη της Τομεακής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας της Κέρκυρας σύντομα θα επαναλειτουργήσει η συγκεκριμένη δομή, με την επαναφορά των ασθενών και την επαναπρόσληψη όλου του προσωπικού».

Η ΟΣΝΙΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν στη βαρβαρότητα των ημερών και να διεκδικήσουν πλήρη, σταθερή εργασία, απαγόρευση των απολύσεων και 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο. Επίσης, τους καλεί να παλέψουν για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία-Πρόνοια και την άμεση ένταξη όλων των δομών Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στο δημόσιο. Να διεκδικήσουν άμεση εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΟΣΝΙΕ στους εργαζόμενους στο χώρο αυτό και να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστών και να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν από το Οικοτροφείο της «Αργώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ