Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ HSBS
Κλείνει τρία υποκαταστήματα

«Λουκέτο» βάζει σε 3 από τα 22 υποκαταστήματά της η τράπεζα HSBS, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σ' αυτά να πετιούνται στο δρόμο της ανεργίας. Ο τραπεζικός όμιλος, βρετανικών συμφερόντων, αποφάσισε να κλείσει τα υποκαταστήματα σε Λάρισα, Κορωπί και Καλαμαριά, στο όνομα της μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Στη Λάρισα, όπου το λουκέτο μπαίνει σε λίγες μέρες και θα χάσουν τη δουλειά τους 6 εργαζόμενοι, ανακοίνωση για τις αρνητικές εξελίξεις εξέδωσε το Συνδικάτο Τραπεζοϋπαλλήλων Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων του νομού, επισημαίνοντας ότι στόχος της τράπεζας είναι να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και να μεγαλώσει την κερδοφορία της. Καταγγέλλει, επίσης, τη στάση του επιχειρησιακού σωματείου στην HSBS, τονίζοντας ότι δρα ως κυβερνητικό - εργοδοτικό σωματείο, όπως και η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους της τράπεζας στο νομό «να απαντήσουν ταξικά, αγωνιστικά, να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, να μην αποδεχθούν τους εκβιασμούς της τράπεζας και να οργανωθεί η πάλη με μπροστάρη το ταξικό κλαδικό Συνδικάτο Τραπεζοϋπαλλήλων Λάρισας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ