Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κούφια αντιπαράθεση

Η προεδρολογία και η συνακόλουθη εκλογολογία αποτελεί τόσο για την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και για το ΠΑΣΟΚ ένα εργαλείο που πάει «γάντι» με την πολιτική τους. Πάντα είχαν ανάγκη να αναδεικνύουν ζητήματα που από τη μία θα μπορούν να εμφανίζονται ότι οξύνουν τη μεταξύ τους κούφια αντιπαράθεση και από την άλλη δε θα θίγεται η ασκούμενη πολιτική, αφού επί της οποίας υπάρχει σύγκλιση. Η αντιλαϊκή σύμπλευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί την ανάγκη για τεχνητή πόλωση. Διαφορετικά, μεγαλώνει ο «κίνδυνος» για την άρχουσα τάξη, η λαϊκή δυσαρέσκεια να βγει έξω από τα ελεγχόμενα πλαίσια. Κοινός στόχος τους, η μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης στο πεδίο που ευνοεί και τους δύο, με τελικό αποτέλεσμα τη χειραγώγηση των μαζών και την αδρανοποίησή τους. Σε αυτό το βολικό «γήπεδο» τον τελευταίο καιρό ασκούνται καθημερινά οι ηγεσίες και τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Θέλουν η προσοχή των εργαζομένων να είναι σταθερά στραμμένη σε αυτή την ανούσια και μακριά από τα λαϊκά προβλήματα αντιπαράθεση, όταν την ίδια ώρα προωθούνται με επιταχυνόμενους ρυθμούς, νέα αντεργατικά μέτρα και κάθε είδους αντιλαϊκές και αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις.

Η κυβέρνηση ανοίγει καθημερινά και νέα μέτωπα: Οι εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, με αιχμή στην παρούσα φάση την κατακρεούργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, το ίδιο και τα λαϊκά εισοδήματα που είναι ο μόνιμος στόχος των φορολογικών επελάσεων. Νέα πλήγματα δέχονται ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων, η «μονιμότητα» στο Δημόσιο και γενικά τα εργασιακά δικαιώματα με τη διαρκή «ελαστικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων. Σε επίπεδο λαϊκών δικαιωμάτων οικοδομείται ένα αδιαπέραστο πλέγμα ρυθμίσεων, όπως χαφιεδοκάμερες, τράπεζα DNA, «πράσινο φως» για χρήση «νέων» όπλων κατά του λαϊκού κινήματος (χειροβομβίδες με θραύσματα καουτσούκ κλπ). Την ίδια περίοδο η Βουλή, τα θερινά της τμήματα, έχουν μετατραπεί σε «κολυμβήθρα» για «εξπρές» νομιμοποιήσεις των αντιλαϊκών πολιτικών. Ετσι, μαζί με τις ρυθμίσεις για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, προωθήθηκαν η εφαρμογή της πολιτικής της Μπολόνια για τα ΤΕΙ, η επικύρωση συμφωνίας με τις ΗΠΑ για παράδοση στις αμερικανικές αρχές ακόμα και αθώων και προωθείται νομοθετικά η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του πολιτισμού με την παράδοση στο «Ιδρυμα Νιάρχου» της Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Μετά από όλα αυτά έρχεται το ΠΑΣΟΚ και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «έχει πάει διακοπές» ή ότι «κοιμάται»... Το ζητούμενο γι' αυτούς είναι η διαχείριση της κυβερνητικής εξουσίας. Αυτό είναι το πολιτικό τους πρόβλημα και θέλουν να το κάνουν πρόβλημα και των λαϊκών μαζών. Για να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα, δηλαδή τα λαϊκά προβλήματα και τους σχεδιασμούς της πλουτοκρατίας, εφαρμόζουν τακτικές προπαγάνδας ώστε να εξαπατήσουν για μια ακόμα φορά το λαό. Απάντηση από το λαό σε αυτά μπορεί να υπάρξει. Να τους αφαιρέσει το φύλλο συκής της προεδρολογίας και να βγάλει τα πραγματικά προβλήματα στο προσκήνιο, αποκαλύπτοντας τη στρατηγική σύμπλευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα η εργατική τάξη να εγκαταλείψει και τους δύο μαζικά. Να τους τιμωρεί καθημερινά με αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων της, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, αλλά και στην κάλπη - όποτε και αν γίνουν εκλογές - ψηφίζοντας ΚΚΕ, και όχι με άσφαιρα πυρά, όπως η αποχή ή η ψήφος στήριξης κομμάτων - αναχωμάτων.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ