Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Σεφτέ» στα μετάλλια από Γιαννιώτη

Ηταν ένας από αυτούς που συγκέντρωναν αρκετές ελπίδες διάκρισης. Αλλωστε, είχε και βαριά κληρονομιά από την προηγούμενη διοργάνωση, στο Μόντρεαλ, το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει. Και ο Σπύρος Γιαννιώτης τα κατάφερε και στη Ρώμη, στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στο αγώνισμα των 5 χλμ. σε ανοικτή θάλασσα ο Ελληνας κολυμβητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 56.27.2. Το μετάλλιο του Γιαννιώτη είναι το πρώτο στη φετινή διοργάνωση για τα ελληνικά χρώματα και τέταρτο συνολικά, μετά από το χάλκινο του Γιαννιώτη στη Μελβούρνη, το χρυσό του Αρη Γρηγοριάδη στα 50 μ. ύπτιο στη διοργάνωση του 2005 στο Μόντρεαλ, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής πόλο ανδρών στην καναδική πόλη. Νικητής του χτεσινού αγώνα ήταν και πάλι ο Γερμανός Τόμας Λουρτζ με 56.26.9 και τρίτος ο Τσαντ Χο (Νότια Αφρική) με 56.41. Ο έτερος Ελληνας που είχε δηλώσει συμμετοχή στο αγώνισμα, ο Αντώνης Φωκαΐδης, δεν έλαβε τελικά μέρος. Εξάλλου, στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Μαριάννα Λυμπερτά κατέλαβε την 20ή θέση αφού κάλυψε την απόσταση σε 58 λεπτά και 9,1 δευτερόλεπτα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μελίσα Γκόρμαν από την Αυστραλία με 56.55.8.

  • Παρουσιαζόμενη σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τον πρώτο αγώνα (ήττα από τη Ρωσία) η Εθνική γυναικών στο πόλο κατάφερε χτες να κάνει σεφτέ στις νίκες στη φετινή διοργάνωση επικρατώντας του Καζαχστάν με 12-6 για τη δεύτερη αγωνιστική του Β' ομίλου. Πρώτες σκόρερ της ομάδας του Γιώργου Μορφέση ήταν η Αντιγόνη Ρουμπέση και η Αγγελική Γερόλυμου, που σημείωσαν από τρία γκολ. Τα οκτάλεπτα: 4-4, 3-0, 2-1, 3-1. Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής είναι οι ΗΠΑ.
  • Οι Ναταλία Ανθοπούλου και Δέσποινα Σολωμού κατέλαβαν την 9η θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος, στο ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης. Το ελληνικό δίδυμο συγκέντρωσε 90.833 βαθμούς. Οι Ρωσίδες Αναστασία Νταβίντοβα και Σβετλάνα Ρομάσινα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με 98.667 βαθμούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ