Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσφυγή κατά της τσιμεντοποίησης δασικής έκτασης

Με τις «ευλογίες» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, την αμέριστη συνδρομή του Νομάρχη Μαγνησίας και την επίκληση των Μεσογειακών Αγώνων, τα επιχειρηματικά συμφέροντα θα τσιμεντοποιήσουν ένα μεγάλο μέρος μιας δασικής και αγροτικής έκτασης 3.000 στρεμμάτων στον όρμο Νηών του Δήμου Σούρπης Μαγνησίας, ενώ μετατρέπουν τον Παγασητικό Κόλπο σε αποδέκτη λυμάτων μονάδας αφαλάτωσης ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Αλλη μια προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν κάτοικοι και ιδιοκτήτες οικοπέδων της ευρύτερης περιοχής Σούρπης με την οποία ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία η απόφαση του νομάρχη Μαγνησίας με την οποία καθορίστηκε ο Παγασητικός Κόλπος ως αποδέκτης των αλμόλοιπων (λυμάτων) της μονάδας αφαλάτωσης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Lavender Hills Resort».

Για την ίδρυση του εν λόγω παραθεριστικού κέντρου υπεγράφη στις αρχές του χρόνου συμφωνία - μαμούθ μεταξύ της Μητρόπολης Δημητριάδος και της εταιρείας «Γκόλφινγκ Ντιβέλοπμεντς», η οποία θα έχει στην κατοχή της το παραθεριστικό κέντρο.

Οπως ισχυρίζονται οι προσφεύγοντες, το συγκρότημα θα κατασκευαστεί σε δασική και καλλιεργήσιμη περιοχή, όπου υπάρχουν ελαιόδεντρα μεγάλης ηλικίας. Μάλιστα, έχει υποβληθεί στο Δασαρχείο Αλμυρού αίτηση για αποχαρακτηρισμό 1.683 στρεμμάτων δασικής έκτασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραθεριστικό συγκρότημα θα αποτελείται από ξενοδοχείο (πέντε αστέρων) χιλίων κλινών με προοπτική να κατασκευαστούν άλλες 1.400 κλίνες, 400 πολυτελείς κατοικίες για πώληση, γήπεδα γκολφ για τους Μεσογειακούς, ιππικό όμιλο, Μαρίνα για αγκυροβόλιο γιοτ κλπ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org