Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Χαιρετίζει την καταστολή και το φακέλωμα των μεταναστών

Εσπευσε να χαιρετίσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, τα αποτελέσματα της Συνόδου Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης που πραγματοποιήθηκε προχτές στο Λουξεμβούργο, όπου συζητήθηκε η ένταση του φακελώματος, της καταστολής, των συνοριακών ελέγχων και της επανεισδοχής των μεταναστών.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «αναβάθμιση του προβλήματος της μαζικής λαθρομετανάστευσης από εθνικό σε ευρωπαϊκό θέμα», λέγοντας πως η οικονομοτεχνική βοήθεια της ΕΕ προς την Ελλάδα (Συμφωνία Σέγκεν) για την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος, της φύλαξης των συνόρων «θα φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα». Καμία αναφορά στην ανάγκη κάπου να μείνουν αυτοί οι άνθρωποι, να εργάζονται, να έχουν περίθαλψη, φαγητό.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, γίνεται αντιληπτή η υποκρισία για τις συνθήκες υγιεινής των μεταναστών, που πολλάκις έχει επικαλεστεί ο δήμος. Χρησιμοποιείται προσχηματικά ένα υπαρκτό πρόβλημα, για να οξυνθεί η κατάσταση και η αγανάκτηση των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας, αντί να παίρνονται μέτρα για τη λύση του. Λύσεις υπάρχουν, όπως για παράδειγμα η πρόταση του ΚΚΕ να αξιοποιηθούν από το δήμο τα πολλά ακατοίκητα κτίρια που έχει στα όριά του, για να φιλοξενήσουν μετανάστες και τις οικογένειές τους.

Μα, όμως, είναι αναμενόμενο να προτάσσεται σαν μόνη λύση η καταστολή, από μια τοπική αυτοδιοίκηση και μια κυβέρνηση που αποδεδειγμένα και επανειλημμένα έχει σταθεί απέναντι από τους εργαζόμενους, Ελληνες και ξένους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org