Πέμπτη 4 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΟΜΕΣ ΑΠΟΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Στοχοποιούν τη συνδικαλιστική δράση

Ενα ακόμα κρούσμα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης αποτελεί η μήνυση που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Φροντίδας «Ευαγγελισμός» στα Αθίκια Κορινθίας, Κωνσταντίνος Ποτήρης, σε βάρος του προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) Βασίλη Γκλεζάκου, ενός απολυμένου εργαζόμενου και άλλων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Στις 17 Οκτώβρη 2008 αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της ΟΣΝΙΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ομοσπονδίας, πραγματοποίησε παρέμβαση στη δομή αποασυλοποίησης, προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου για το 2008. Αίτημα της παρέμβασης ήταν ακόμα η επαναπρόσληψη του νοσηλευτή και συνδικαλιστή Δημήτρη Παναγιωτόπουλου, που απολύθηκε διότι πρωτοστάτησε στον αγώνα όλων των εργαζομένων για την καταβολή δεδουλευμένων δύο μηνών.

Η παρουσία της αντιπροσωπείας θορύβησε τους υπεύθυνους της δομής, οι οποίοι, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ομοσπονδία, απείλησαν τους εργαζόμενους πως όποιος βγει έξω από το χώρο του κτιρίου και συζητήσει με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θα απολυθεί άμεσα. Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης της δομής που νοσηλεύει αποασυλοποιημένους ασθενείς, με την επίβλεψη και κονδύλια του υπουργείου Υγείας, κατέθεσε μήνυση κατά των συνδικαλιστών για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», θέλοντας να ποινικοποιήσει ακόμα και τις συνδικαλιστικές περιοδείες!

Και το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει - πέραν των άλλων - ότι η εκχώρηση της αποασυλοποίησης των ψυχικά πασχόντων από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε διάφορους επιχειρηματίες και μη κερδοσκοπικές εταιρείες, οδήγησε σε οδυνηρές καταστάσεις σε βάρος των ψυχικά ασθενών και εργαζομένων του χώρου. Οι εργαζόμενοι των δομών παραμένουν συχνά για μήνες απλήρωτοι, βιώνουν την εργοδοτική τρομοκρατία, γίνονται απολύσεις και αναγκαστικές παραιτήσεις, ενώ υποβαθμίζεται και η φροντίδα των αποασυλοποιημένων ψυχικά πασχόντων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ