Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΗΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να πληρώσει ο εφοπλιστής το κόστος της ανέλκυσης

Ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Α. Παπαληγούρα, και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Κιλτίδη, στη Σαντορίνη, η ΚΟ Θήρας του ΚΚΕ τονίζει - μεταξύ άλλων - τα εξής:

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να κρύψει τη σκανδαλώδη πολιτική της υπέρ της εφοπλιστικής ασυδοσίας πίσω από την οργάνωση της επιχείρησης απάντλησης των πετρελαιοειδών από το βυθισμένο «Sea Diamond». «Χρειάστηκαν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων επί δύο χρόνια για να ευαισθητοποιηθεί η κυβέρνηση», σημειώνεται.

Επίσης, η ΚΟ Θήρας του ΚΚΕ αναδεικνύει την αναγκαιότητα έντασης του αγώνα του λαού της Σαντορίνης ώστε να επιβληθεί στην κυβέρνηση η ανέλκυση και, μάλιστα, ο αγώνας αυτός θα πρέπει να έχει ως αίτημα να πληρώσει ο εφοπλιστής και να μη φορτωθεί το κόστος στην πλάτη του λαού μέσω του προϋπολογισμού. Υπογραμμίζονται, ακόμα, τα αποτελέσματα της πολιτικής του «ευρωμονόδρομου» στην ακτοπλοΐα και συγκεκριμένα του κανονισμού 3577/92 της ΕΕ για την «απελευθέρωση» της ακτοπλοΐας, τον οποίο χαιρέτισαν όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, και έχει οδηγήσει στην άθλια κατάσταση αναφορικά με την ενδονησιωτική κάλυψη και τα πανάκριβα εισιτήρια, παρά τα 100 εκατ. ευρώ που χαρίζονται κάθε χρόνο στους εφοπλιστές.

Τέλος, η ΚΟ Θήρας του ΚΚΕ στηλιτεύει τη λεγόμενη εξαίρεση της Σαντορίνης από το «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επιδοτούμενης Εκρίζωσης», λέγοντας μεταξύ άλλων πως «αν δεν υπάρξει άμεση και επίσημη διευκρίνιση, τότε μάλλον ορισμένοι ενόψει εκλογών θεωρούν ότι μπορούν να μοιράζουν χάντρες στους ιθαγενείς...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ