Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΚΟ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποχαιρετισμός στην Αναστασία Περιστεράκη - Ψυχογιού

Η Κομματική Οργάνωση Νάξου του ΚΚΕ εκφράζει στην οικογένεια της Αναστασίας Περιστεράκη - Ψυχογιού, που έφυγε από κοντά μας στις 24-5-2009, τα θερμά της συλλυπητήρια. Αντιπροσωπεία της Οργάνωσης από την γραμματέα και τα μέλη του Γραφείου παρίσταντο στην εξόδιο ακολουθία, που έγινε στη Νάξο, τη Δευτέρα 25-5-2009.

Η συντοπίτισσά μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗ - ΨΥΧΟΓΙΟΥ, άτομο ευαίσθητο και ξεκάθαρο στα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν το λαό μας, υπήρξε γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Με τρυφεράδα, απλότητα, δροσιά, χιούμορ, με εύληπτο τρόπο γραφής, μέσα από το παιδικό λογοτεχνικό της έργο, μιλούσε στα παιδιά και τα μυούσε στα σύγχρονα προβλήματα του ανθρώπου, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, τα διασκέδαζε διδάσκοντάς τα, ταυτόχρονα.

Εκτιμώντας το έργο της, οι εκδόσεις του βιβλιοπωλείου του ΚΚΕ «Σύγχρονη Εποχή» συνεργάστηκαν μαζί της για την έκδοση των βιβλίων της, όπως η ιστορία του νερού, το γλαράκι, οι μύθοι του Αισώπου, το άρωμα των λουλουδιών, η Αριάδνη, η μυθολογία για παιδιά κ.ά.

Τώρα που έφυγε από τη ζωή, τα γράμματα, η κοινωνία και τα παιδιά στερούμαστε την παρουσία, ανάμεσά μας, μιας πολύτιμης, συνειδητοποιημένης φίλης και ένθερμης οπαδού του ΚΚΕ. Δεν την χάνουμε, όμως, από κοντά μας. Συνεχίζει να ζει και να δρα μέσα από το έργο της και το παράδειγμά της.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

ΚΟ Νάξου του ΚΚΕ

  • Ο Γιώργος Ψυχογιός προσφέρει στη μνήμη του πατέρα του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ και της μητέρας του ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗ - ΨΥΧΟΓΙΟΥ, ένθερμων οπαδών του ΚΚΕ, το ποσό των 200 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ