Παρασκευή 29 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
«Ψίχουλα» για τις μετεγκαταστάσεις

Νέες χρηματοδοτήσεις για τους επιχειρηματίες που δήθεν «συνδυάζουν την επιχειρηματικότητα με την προστασία του περιβάλλοντος», εξήγγειλε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, κατορθώνοντας να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της κυβερνητικής πολιτικής σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, με ένα από τα προγράμματα που ανακοίνωσε.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Μετεγκατάσταση» και προβλέπει χρηματοδοτήσεις για μετεγκαταστάσεις μικρών επιχειρήσεων σε βιομηχανικές περιοχές και πάρκα, τεχνοπόλεις κλπ. Εχει τον μικρότερο προϋπολογισμό από τα τρία προγράμματα που εξαγγέλθηκαν, παρότι το θέμα «καίει» τους ΕΒΕ από όλη τη χώρα, πολλοί από τους οποίους εκδιώχνονται από αστικές περιοχές τα τελευταία χρόνια. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι μόλις 16 εκατ. ευρώ, με τα 8 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη για έργα συνολικού προϋπολογισμού από 30 χιλ. ευρώ έως 300 χιλ. ευρώ. Η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη επειδή στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις κερδοφόρες τα τρία τελευταία χρόνια!

Το πρόγραμμα «Πράσινες Υποδομές» αφορά την ενίσχυση ή δημιουργία νέων επιχειρήσεων στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, διαχείριση και αξιοποίηση αποβλήτων, ανακύκλωση, όπως πολύ χαρακτηριστικά είπε και ο ίδιος ο υπουργός, τις «έκο μπίζνες». Προϋπολογισμός 60 εκατ. ευρώ, με τα 30 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη και ποσοστά χρηματοδότησης από 30-60% για έργα συνολικού προϋπολογισμού από 300 χιλ. ευρώ έως 3 εκατ. ευρώ.

Το «Πράσινη Επιχείρηση» προσβλέπει στην περιβαλλοντική διάσταση στη λειτουργία των επιχειρήσεων, από ανάπτυξη διάθεσης αποβλήτων έως την ανάπτυξη πράσινων προϊόντων, εξοικονόμηση ενέργειας, ενσωμάτωση προτύπων. Επίσης προϋπολογισμός 60 εκατ. ευρώ με 30 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη για έργα από 30 χιλ. ευρώ έως και 200 χιλ. ευρώ και συμμετοχή χρηματοδότησης από 50-60%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ