Παρασκευή 22 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2009»
«Αστέρια» από την Κούβα

Οι δυο κορυφαίοι Κουβανοί αθλητές στίβου των τριών τελευταίων χρόνων θα δώσουν το «παρών» στο μίτινγκ κλασικού αθλητισμού «Θεσσαλονίκη 2009», που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Ιούνη στο «Καυταντζόγλειο». Μιλάμε για τον Τάιρον Ρόμπλες και την Γιαργκέλις Σαβίνιε.

Ο πρωταθλητής των 110 μέτρων με εμπόδια είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου στο αγώνισμα, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ με 12.87 και δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων του 2004, ενώ στον κλειστό έχει ατομικό ρεκόρ 7.33 στα 60 μέτρα με εμπόδια.

Οσον αφορά την πρωταθλήτρια του τριπλούν, έκανε την έκπληξη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, «κλέβοντας» τη δόξα από τις Πηγή Δεβετζή και Τατιάνα Λεμπέντεβα. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ελσίνκι πήρε τη δεύτερη θέση, πίσω από την Τρέσια Σμιθ. «Χρυσή» αναδείχθηκε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού της Βαλένθια. Στον ανοιχτό στίβο έχει ρεκόρ 15,28, ενώ στον κλειστό 15,05, που θεωρείται η τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Πέρυσι, στο μίτινγκ ήταν δεύτερη πίσω από την Δεβετζή, ενώ στα «Βαρδινογιάννεια» επικράτησε της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και ρεκορντγούμαν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ