Σάββατο 16 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιστολή δημάρχων στον «Ριζοσπάστη» για το ναρκω-φεστιβάλ

Επιστολή απάντησης σε δημοσίευμα του «Ρ», σχετικά με τη διοργάνωση του ναρκω-φεστιβάλ στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και τη στάση των δημάρχων Ιλίου, Καματερού και Αγ. Αναργύρων (όλοι τους στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ) ως αρμόδιων του φορέα διαχείρισης του πάρκου, έστειλαν στην εφημερίδα μας οι τρεις δήμαρχοι.

Γράφουν, λοιπόν: «Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι το θέμα των ναρκωτικών αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση και, παράλληλα, να υπογραμμίσουμε ότι είναι αναληθής ο ισχυρισμός ότι οι δήμαρχοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού δώσαμε την άδειά μας για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, η οποία έγινε τελικά παρά την πλήρη αντίθεσή μας και χωρίς άδεια από κάποιον αρμόδιο φορέα.

Τέλος, να σημειωθεί και το γεγονός ότι η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου είχε παύσει εδώ και πολλούς μήνες και ότι μετά από το νέο ορισμό του από το ΥΠΕΧΩΔΕ, η πρώτη συνεδρίασή του πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11.05.2009, δηλαδή μετά τη διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης».

Η απάντηση του «Ρ»

Ο «Ρ» στις 5 Μάη, τέσσερις μέρες πριν ξεκινήσει το ναρκω-φεστιβάλ, κατήγγειλε το γεγονός, το οποίο γνώριζαν οι τρεις δήμαρχοι πολύ πιο πριν, αφού είχε κατατεθεί σχετικό αίτημα από τους διοργανωτές. Αν ισχύουν όσα λένε οι τρεις δήμαρχοι, θα πρέπει να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα: Ποιος είναι αρμόδιος για ό,τι γίνεται ή δε γίνεται στο χώρο του πάρκου; Είναι αρμόδιοι για το Φορέα Διαχείρισης του πάρκου οι τρεις δήμοι και κατά συνέπεια για κάθε τι που γίνεται εκεί; Αν δε συμφωνούσαν με όσα έγιναν, γιατί δεν αντέδρασαν όλο το προηγούμενο διάστημα, παρά μόνον όταν υπήρξε κατακραυγή και τα δημοσιεύματα του «Ρ»;

Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι ο Φορέας Διαχείρισης του πάρκου είχε ...παύσει εδώ και πολλούς μήνες. Ομως, ήδη, από τις 12 Μάρτη 2009 (σ.σ.: σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων), ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, είχε συνάντηση με τους δημάρχους και τους ανακοίνωσε τη νέα πρόεδρο του Φορέα, την επαναλειτουργία του και τον τρόπο χρηματοδότησής του!

Ασχετα, όμως, από το τυπικό μέρος της υπόθεσης, είχαν κάθε δυνατότητα, εφόσον ήταν αντίθετοι με το ναρκω-φεστιβάλ, να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις. Αντί, λοιπόν, να βρίσκουν δικαιολογίες, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπαράζ προκλητικών προνομίων στους «επενδυτές»(2019-09-13 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση στρώνει το έδαφος για την εμπορική του εκμετάλλευση(2016-08-13 00:00:00.0)
Συνέντευξη Τύπου για το πάρκο «Α. Τρίτσης»(2016-07-02 00:00:00.0)
Σε εγκατάλειψη και απαξίωση(2012-09-01 00:00:00.0)
Επιχορήγηση υπό την απειλή... προστίμου!(2004-10-27 00:00:00.0)
Μετά το Σπατόσημο, έρχεται το ...Ελληνικόσημο(1997-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ