Τετάρτη 13 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψήφος που πιάνει τόπο

Μπροστά στις ευρωεκλογές του Ιούνη οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι απ' τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα, οι νέοι, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ως υποχρέωση και καθήκον τους, απέναντι στο παρόν και το μέλλον τους, την προσέλευσή τους στην κάλπη. Μαζικά και χωρίς δισταγμό να ψηφίσουν και να ψηφίσουν με κριτήριο όλα όσα τους βασανίζουν, να τιμωρήσουν όσους με τις επιλογές τους τους κάνουν μαύρη τη ζωή. Να επιλέξουν ψήφο καταδίκης της ΕΕ και των κομμάτων που συναποφασίζουν και εφαρμόζουν την πολιτική της στην Ελλάδα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Να μη χαραμίσουν ψήφο σε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που μιλά τάχα για μια «κοινωνική» ΕΕ με εξουσία των μονοπωλίων, ή στο ΛΑ.Ο.Σ. που είναι υπέρμαχο της ΕΕ. Να δώσουν ψήφο αντίστασης, ανυπακοής και απειθαρχίας, στο ΚΚΕ.

Αλίμονο για το λαό αν η δυσαρέσκεια, η οργή και η αγανάκτησή του διοχετευτούν στην αποχή. Δε θα μιλάμε μόνο για άσφαιρα πυρά αλλά για μια επιλογή που συμφέρει και βολεύει εκείνους που έχουν φέρει το λαό στη σημερινή κατάσταση. Ολους αυτούς που είναι φυσικό να προτιμούν την απάθεια και τη μοιρολατρία, απ' τη συμμετοχή, που μπορεί και πρέπει να επιφέρει την τιμωρία τους. Η αποχή θα λειτουργήσει υπέρ της ασκούμενης πολιτικής. Θα εκπέμψει μήνυμα ανοχής στα νέα πιο αντιλαϊκά και αντεργατικά σχέδια που τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» έχουν ήδη έτοιμα. Ο λαός να μην αφήσει αναξιοποίητη κι αυτή την ευκαιρία. Να μην παροπλίσει μόνος του το όπλο της ψήφου. Να το χρησιμοποιήσει και να το χρησιμοποιήσει σωστά στρέφοντάς το ενάντια στους υπαίτιους για όλα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε μέρα στη ζωή του.

Η απογοήτευση από τη δεινή πραγματικότητα για το λαό να μην επιτρέψει αυτή να τον οδηγήσει στην απάθεια. Είναι κι αυτή ένας λόγος για να καταδικάσει εκείνους που του την προκάλεσαν. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Ιδιες είναι εκείνες οι δυνάμεις που εκφράζουν και εκπροσωπούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Υπάρχει και η άλλη επιλογή, στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Η θετική ψήφος στο ΚΚΕ, μόνο αυτή μπορεί να εκφράσει με τον πλέον ηχηρό τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα ότι ο λαός δεν ανέχεται άλλο αυτή την κατάσταση, ότι θέλει μια άλλη πορεία και αυτή του τη θέληση σηματοδοτεί υπερψηφίζοντας το Κόμμα με ριζικά διαφορετική πολιτική πρόταση.

Ο λαός οφείλει να το έχει καθαρό. Δεν τιμωρεί κανένα με την αποχή. Δεν τιμωρεί τη ΝΔ αν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ούτε το ΠΑΣΟΚ αν επιλέξει ΝΔ. Δεν τιμωρεί τη ΕΕ αν δώσει την ψήφο του στα κόμματα που την έχουν κορόνα στο κεφάλι τους, τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τον ΛΑ.Ο.Σ., τους υποτιθέμενους Οικολόγους. Ολες αυτές οι επιλογές τιμωρούν τελικά τον ίδιο και τα παιδιά του, υπονομεύουν το δικαίωμά του να ζήσει καλύτερες μέρες.

Μαζικά στην κάλπη λοιπόν και με απόφαση ειλημμένη για ψήφο θετική, ψήφο που θα επιδράσει θετικά στην Ελλάδα και διεθνώς, στο ΚΚΕ. Αυτή και μόνο η επιλογή και τιμωρεί και φοβίζει και την ΕΕ των μονοπωλίων και τις δυνάμεις που εφαρμόζουν αντιλαϊκή πολιτική. Στις 7 του Ιούνη με τέτοια επιλογή ο λαός μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και με αναπτερωμένη διάθεση να συνεχίσει αγωνιστικά ανοίγοντας το δικό του δρόμο εξουσίας και οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ