Κυριακή 10 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Ενδιαφέρουσες εξελίξεις...

Την περασμένη βδομάδα, υπήρξαν και κάποιες εξελίξεις,που μάλλον δε θα έπρεπε να τις προσπεράσουμε αδιάφορα...

  • Στο Μεξικό εν μια νυκτί, ο αρχικός αριθμός των νεκρών εξαιτίας της γρίπης των χοίρων από 170 μειώθηκε στους ...28, δίχως να δοθεί οποιαδήποτε εξήγηση σχετικά με την αιτία θανάτου των υπολοίπων Μεξικανών...
  • Ως το τέλος της βδομάδας δεν αναφέρθηκε ούτε ένα κρούσμα μετάδοσης της νόσου από γουρούνι σε άνθρωπο. Αντίθετα, είχαμε επιβεβαιωμένη μετάδοση της ασθένειας από άνθρωπο (Μεξικανό εργάτη σε χοιροστάσιο) σε χοίρους στον Καναδά. Παρόλα αυτά και μολονότι επιστημονικά έχει αποδειχτεί αδύνατη η μετάδοση της ασθένειας απ' την κατανάλωση χοιρινού κρέατος (ακόμη κι αν το ζώο προσβληθεί απ' τους ιούς της γρίπης Α/Η1Ν1), διάφοροι ειδικοί του ΠΟΥ δημιουργούν διεθνώς σύγχυση, προτείνοντας ως μη συνετή την κατανάλωση χοιρινού. Ο ΠΟΥ, πάντως, κρατά αποστάσεις μην υιοθετώντας επίσημα παρόμοια στάση.
  • Πριν λίγες μέρες,η κυβέρνηση του Μεξικάνου Προέδρου Φελίπε Καλντερόν εμφανίστηκε αισιόδοξη για τον «αποτελεσματικό» περιορισμό της ασθένειας βρίσκοντας ευκαιρία στο μεταξύ να περάσει σειρά αντιδραστικών νομοσχεδίων περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών...
  • Μέχρι τα μέσα της βδομάδας ο ΠΟΥ ανέβασε τον αριθμό των επίσημων κρουσμάτων κατά αρκετές εκατοντάδες, προκαλώντας σύγχυση για το πραγματικό μέγεθος και εύρος διασποράς της ασθένειας.
  • Στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σημαντικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που ως την Πέμπτη είχαν ξεπεράσει τα 850 σε 40 πολιτείες. Παράλληλα, σημειώθηκε και ο δεύτερος θάνατος με θύμα 33χρονη Αμερικανίδα δασκάλα στο Τέξας.
  • Παραμένει ανεξήγητο επιστημονικά γιατί ο ιός απεδείχθη ιδιαίτερα θανατηφόρος στο Μεξικό αν και κοινωνιολογικά το θέμα έχει απαντηθεί.(Σοβαρότατες ελλείψεις σε βασικές υπηρεσίες υγείας, η μεγάλη φτώχεια που πλήττει το μεξικάνικο λαό κ.λπ.).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ