Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΑΠΛΟΚΗ
Νοσηρό κλίμα από το δικομματισμό

Σε νοσηρή δικομματική κόντρα εξελίσσονται οι «αποκαλύψεις» της εφημερίδας «Το Καρφί» γύρω από τη δήλωση «πόθεν έσχες» του προέδρου της ΝΔ, γεγονός που αποτελεί μια ακόμα «σελίδα» στον πόλεμο των διαπλεκομένων συμφερόντων που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό γύρω από τη μοιρασιά της τεράστιας πίτας πολλών τρισ.

Η κυβέρνηση, διά στόματος του εκπροσώπου της, πρόσφερε, έμμεσα πλην σαφώς, κάλυψη στα δημοσιεύματα της εφημερίδας, ζητώντας μάλιστα από τον Κ. Καραμανλή να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται και κάλεσε την ηγεσία της ΝΔ να πάψει να έχει ως κεντρικό στόχο της πολιτικής της τη διαπλοκολογία. Συγκεκριμένα, ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Τ. Χυτήρης, κληθείς να σχολιάσει την προχτεσινή δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, με την οποία απέδιδε στο Μέγαρο Μαξίμου την επίθεση λάσπης κατά του Κ. Καραμανλή, είπε: «Το "πόθεν έσχες" των βουλευτών δίνεται στη δημοσιότητα ακριβώς για να καθίσταται δυνατός ο δημόσιος έλεγχος. Αυτός είναι ο σκοπός που δίνεται στη δημοσιότητα. Και ο κάθε πολιτικός οφείλει να δίνει απαντήσεις για τυχόν ερωτηματικά, όπου αυτά δημιουργούνται και όπου υπάρχουν. Και αυτό ισχύει για όλους». Απαντώντας στη δήλωση του Θ. Ρουσόπουλου, τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει καταγγείλει επανειλημμένα το νοσηρό κλίμα και τη διαπλοκολογία, την οποία η ΝΔ έχει σαν κεντρικό στόχο στην πολιτική της. Η κυβέρνηση έχει καλέσει τη ΝΔ - εάν έχει πρόγραμμα, θέσεις - να ασχολείται με τα σοβαρά θέματα, τα οποία απασχολούν τη χώρα και την κοινωνία μας. Από κει και πέρα, η ΝΔ επιλέγει». Στην απάντησή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημειώνει ότι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου «απλώς και μόνο επιβεβαιώνει ποιοι κρύβονται πίσω από την επιχείρηση λάσπης κατά του προέδρου της ΝΔ. Αξιος ο μισθός τους...».

Στο μεταξύ, το χτεσινό «Καρφί» επιμένει στη δήλωση «πόθεν έσχες» του Κ. Καραμανλή και «αποκαλύπτει» ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ιδιοκτήτης (με ποσοστό 65%) τεχνικής εταιρίας με την επωνυμία ΑΚΕΤΕ ΑΕ, η οποία ιδρύθηκε το 1947 από τον πατέρα του Κ. Καραμανλή. Η εφημερίδα θέτει μια σειρά ερωτήματα, όπως «πού και πώς δραστηριοποιείται αυτή η εταιρεία, τι έργα έχει αναλάβει, αν έχει δραστηριοποιηθεί στο δημόσιο τομέα» κ.ά. Κύκλοι της Ρηγίλλης απαντούσαν ότι πρόκειται για χωματουργική εταιρία, η οποία δεν έχει αναλάβει ποτέ δουλιές από το δημόσιο, ότι συνεργάζεται κατά βάση με την εταιρία «Τιτάν» και πέρσι είχε κύκλο εργασιών 100 εκατ. δρχ. και καθαρά έσοδα 40 εκατ. δρχ.

Ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας προχτές το βράδυ σε κομματικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη, επανέλαβε ότι η σύγκρουση με τη διαπλοκή θα είναι μετωπική και θα φτάσει μέχρι το τέλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κουρνιαχτός» αλληλοκατηγοριών(2017-02-07 00:00:00.0)
Στους νόμους της αγοράς σκοντάφτουν οι ουσιαστικές αλλαγές(2009-08-29 00:00:00.0)
Ανακυκλώνουν το νοσηρό κλίμα(2000-11-03 00:00:00.0)
Αποφάσεις λίγα 24ωρα πριν τη...λήξη(2000-06-15 00:00:00.0)
"Σταυροφορία" από Εβερτ(1995-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ