Τετάρτη 6 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Στη Βουλή οι εισφορές των ΕΒΕ

Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος

Αποψη από την προχτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας της Συντονιστικής επιτροπής των ΕΒΕ, στα γραφεία του ΟΑΕΕ
Αποψη από την προχτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας της Συντονιστικής επιτροπής των ΕΒΕ, στα γραφεία του ΟΑΕΕ
Την πολιτική της κυβέρνησης για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ στον ΟΑΕΕ καταγγέλλει το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή η βουλευτίνα Λ. Κανέλλη. Στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης, η οποία απευθύνεται στην αρμόδια υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, αναφέρει:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα οικονομικών εφημερίδων, υπάρχει έτοιμη εισήγηση του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για νέες αυξήσεις στις ήδη υψηλές εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, 6% στον κλάδο σύνταξης και 20% για τον κλάδο υγείας, ενώ ήδη έχουν δημοσιευθεί και οι σχετικοί πίνακες.

Σήμερα, περίπου 180.000 αυτοαπασχολούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και βρίσκονται χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση των εισφορών, ιδιαίτερα για τους μικρούς ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους, φαίνεται ότι σχεδιάζει αυξήσεις που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη θέση χιλιάδων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, που ήδη δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

  • Ποια μέτρα θα πάρει ώστε να μην επιβληθεί καμία νέα αύξηση στις εισφορές των ΕΒΕ στον ΟΑΕΕ
  • Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί για την οικονομική στήριξη ιδιαίτερα των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων, για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ