Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Κινητοποίηση κατά της τρομοκρατίας

 Με αποχές και καταλήψεις οι μαθητές ΤΕΕ της πόλης διεκδικούν λύσεις στα πολλά και οξυμένα προβλήματά τους

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παλιό Κτηνιατρείο, σήμερα στις 11 το πρωί και αγωνιστική πορεία στους δρόμους της πόλης, οι μαθητές της Λάρισας θα δώσουν απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησής τους - όπως αυτή εκδηλώθηκε με τη μαζική τιμωρία μαθητών από το διευθυντή του 1ου Γυμνασίου - και, ταυτόχρονα, θα διαδηλώσουν, για μια ακόμα φορά, την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν την πάλη για την αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.

Οι μαθητές της Λάρισας θα περάσουν έξω από το 1ο Γυμνάσιο, όπου και θα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία. Τη σημερινή μαθητική κινητοποίηση διοργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της Λάρισας, σε σχετική ανακοίνωση του οποίου αναφέρεται: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, απαντώντας στις απειλές και την τρομοκρατία. Οι αποβολές μαθητών, επειδή αγωνίζονται για το δικαίωμα στη μόρφωση, από καθηγητές - παιδονόμους, δε θα κάμψουν το αγωνιστικό ηθικό των μαθητών. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας καταδικάζει την ενέργεια του δικαστή - Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου, που προχώρησε σε ομαδικές αποβολές μαθητών επειδή συμμετείχαν στο πρόσφατο μαθητικό συλλαλητήριο στις 18/10.

Στα πρόσωπα των αποβληθέντων συμμαθητών μας προσπαθούν να χτυπήσουν τη δράση του μαθητικού κινήματος! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!! Το μαθητικό κίνημα δεν πτοείται από την τρομοκρατία που εξαπολύεται από καθηγητές - παιδονόμους, εισαγγελείς και ΜΑΤ. Η απάντησή μας είναι μία: Μαζικός και συντονισμένος αγώνας. Δε θα τους αφήσουμε να ισοπεδώσουν τα όνειρά μας!!!».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι οι μαθητές θα προχωρήσουν σε εκλογές 5μελών και 15μελών Συμβουλίων την τελευταία βδομάδα του Οκτώβρη και την πρώτη του Νοέμβρη αντίστοιχα, ενώ θα γίνει συλλογή υπογραφών συμπαράστασης προς τους 35 αποβληθέντες μαθητές του 1ου Γυμνασίου από τα μέλη των 5μελών και 15μελών μαθητικών συμβουλίων κάθε σχολείου. Για τον ίδιο λόγο θα πραγματοποιηθεί, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σύσκεψη εκπροσώπων φορέων του νομού. Τέλος με την ανακοίνωση καλούνται όλοι οι μαθητές, οι γονείς και οι καθηγητές να συμμετάσχουν στο σημερινό μαθητικό συλλαλητήριο, για να δοθεί απάντηση στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό και σ' όλους τους «υπερασπιστές της τάξης».

Στον αγώνα οι μαθητές των ΤΕΕ

Σε ωριαίες αποχές από τα μαθήματά τους και καταλήψεις των σχολείων προχώρησαν, τις προηγούμενες μέρες, οι μαθητές των ΤΕΕ της Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία και υλικοτεχνική υποδομή, με τις οποίες «λειτουργούν» τα σχολεία τους. Οι μαθητές των ΤΕΕ της πόλης είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την επίλυση των προβλημάτων τους. Ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα της κτιριακής υποδομής των ΤΕΕ, στην επίλυση του οποίου θα συμβάλει πολύ η ολοκλήρωση του διδακτηρίου του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου, που βρίσκεται πίσω από το στρατόπεδο «Μπουγά» και η οποία καθυστερεί. Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης ώστε από την επομένη σχολική χρονιά το κτίριο αυτό να δοθεί στους μαθητές του νομού, ζήτησε και η ΕΛΜΕ Λάρισας σε χτεσινή συγκέντρωση που διοργάνωσε στο πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ