Σάββατο 18 Απρίλη 2009 - Κυριακή 19 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τιμές καυσίμων

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε προχτές ότι από τη Μεγάλη Δευτέρα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι των ΚΕΔΑΚ (Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων). Σκοπός, λέει, είναι η τήρηση των όρων αποθήκευσης, μεταφοράς, τελικής πώλησης και γενικότερα διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων.

Σοβαρά; Τι μας λένε;

Γι' αυτό έχει πάρει και πάλι η βενζίνη την ανηφόρα; Από τους πολλούς ελέγχους;

Καιρός να σταματήσει η πλάκα. Το να γίνεται έλεγχος για την ποιότητα των καυσίμων ή τη σωστή μεταφορά, όπως κι αν γίνεται αυτός και με όποιο προσωπικό, εξοπλισμό κλπ., κακό δεν κάνει.

Αλλά όταν τρέμει η καρδιά σου μόλις πλησιάζεις πρατήριο βενζίνης και κοιτάς να την βγάλεις με όσο γίνεται λιγότερο γέμισμα, η λύση δεν είναι ο έλεγχος για τη μεταφορά, αλλά ο έλεγχος για την τιμή.

Την τιμή που ανεβαίνει ταχύτατα όταν αυξάνονται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου και κατεβαίνει με ρυθμούς χελώνας, όταν αυτές οι τιμές μειώνονται κατακόρυφα. Και για την τιμή που ανεβαίνει ακόμα κι όταν μειώνονται οι διεθνείς τιμές.

Αλλά εκεί πού να βάλει χέρι η κυβέρνηση, μόνο μεγάλα λόγια είναι. Και ετοιμάζεται η ΕΕ να μας βάλει «χέρι» για τις συνθήκες ανταγωνισμού. Αυτό τη μάρανε κι αυτήν, αν θα μπορούν όλες οι εταιρίες να μας αδειάζουν την τσέπη και όχι μόνο αυτές που λειτουργούν σήμερα στη χώρα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ