Πέμπτη 16 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΣΕΕ
Εργαλείο συγκάλυψης του πραγματικού αντιπάλου

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ σχετικά με την απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να συγκροτήσει συλλόγους καταναλωτών

«Ολοι γνωρίζουμε ότι η ακρίβεια είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο και στην περίοδο της ανάπτυξης και στη φάση της κρίσης της καπιταλιστικής οικονομίας. Είναι φαινόμενο που εκδηλώνεται ανεξάρτητα αν τη διακυβέρνηση την ασκούν οι "γαλάζιοι" ή οι "πράσινοι" διαχειριστές του καπιταλισμού. Ενώ γίνεται κατανοητό από όλο και περισσότερους ότι η ακρίβεια είναι συνυφασμένη με την ατομική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, με τον όλο και πιο μονοπωλιακό έλεγχο της αγοράς, ενώ είναι ολοφάνερο ότι μονοπωλιακό κέρδος και ποιότητα προϊόντων είναι πράγματα αντίθετα, η ηγεσία της ΓΣΕΕ και η "καταναλωτική οργάνωση" που έφτιαξε προσπαθούν να μας πείσουν για το ακριβώς αντίθετο».

Τα παραπάνω σημειώνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας σχετικά με την πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ να συγκροτήσει - σε σύσκεψη που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο - το Σύλλογο Κοινωνικής Οικονομίας και Κατανάλωσης και την Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Ούτε κουβέντα για αυξήσεις στους μισθούς

Το ΠΑΜΕ τονίζει στην ανακοίνωσή του: «Η ακρίβεια αποδίδεται από τη ΓΣΕΕ σε κάποιους άπληστους, σε κάποιους χωρίς αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, σε κάποιους που παραβιάζουν τους κανόνες της αγοράς. Για αυτό μας λένε να ψάχνουμε και να αγοράζουμε τα φτηνά προϊόντα, να προτιμάμε τους "καλούς εμπόρους". Για αυτό προχώρησαν στη δημιουργία καταναλωτικής οργάνωσης, για αυτό φτιάχνουν παρατηρητήρια τιμών, κάνουν σεμινάρια ενημέρωσης της νομοθεσίας για τη λειτουργία της αγοράς.

Συνεχίζουν δηλαδή και επαυξάνουν στο ίδιο αποπροσανατολιστικό παιχνίδι των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της δημιουργίας δήθεν καταναλωτικού κινήματος, παρατηρητηρίων τιμών, των ελέγχων στην αγορά για να λειτουργήσουν οι δήθεν κανόνες του "υγιούς" ανταγωνισμού. Παραμύθια που δεκαετίες τα ζούμε και η ακρίβεια φυσικά τραβά την ανηφόρα. Και βεβαίως, συνεπείς στον εαυτό τους, κουβέντα δεν κάνουν για την ανάγκη ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, τα μεροκάματα, τις συντάξεις.

Και πώς να κάνουν άλλωστε, αφού έχουν συμφωνήσει και υπογράψει αυξήσεις πείνας. Λέξη δε λένε για την ανάγκη να μειωθούν οι τιμές στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ, το πάγωμα των τιμών στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και μείωση του ΦΠΑ σε αυτά, την κατάργηση των διοδίων, την κατάργηση κάθε είδους εισιτηρίου σε ακτές - μουσεία - δάση. Για μείωση τιμών στα αεροπορικά - σιδηροδρομικά - οδικά - ναυτιλιακά εισιτήρια».

Γυρίστε τους την πλάτη

«Οι συμβιβασμένοι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για μια ακόμα φορά βοηθούν τη μεγαλοεργοδοσία, τα αστικά κόμματα, την Ευρωπαϊκή Ενωση, αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους και παρεμβάλλοντας πρόσθετα εμπόδια στη δράση τους», καταλήγει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να γυρίσουν την πλάτη τόσο στο δήθεν καταναλωτικό κίνημά τους, όσο και στις ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και γενικότερα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να δράσουν αποφασιστικά μαζί με το ΠΑΜΕ, διότι μόνο οι θέσεις του και η δράση του αντιμετωπίζουν και άμεσα και μακροπρόθεσμα επί της ουσίας την ακρίβεια και την ασυδοσία της καπιταλιστικής αγοράς.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org