Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Φτερά στη λαϊκή ελπίδα θα δώσει η ψήφος στο ΚΚΕ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ σε ημερίδα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Β. Αιγαίου, στη Σάμο

«Δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που ζει ο λαός μας που να μη συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με την ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της», τόνισε, μιλώντας σε ενημερωτική ημερίδα για τις ευρωεκλογές που οργάνωσε το Σάββατο 11/4 το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Β. Αιγαίου στη Σάμο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας προσθέτοντας:

«Το ΚΚΕ έχει κάθε δικαίωμα να ζητάει σήμερα τη λαϊκή ψήφο. Την ψήφο όλων εκείνων που πλήττονται από την καπιταλιστική κρίση και την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές αποτελεί εφαλτήριο για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, δίνει νέα ώθηση στους αγώνες. Δίνει φτερά στη λαϊκή ελπίδα, στη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας που θα ανοίγει το δρόμο για ρήξεις και ανατροπές, στη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας».

Αναφερόμενος στην καπιταλιστική κρίση, ειδικότερα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αφού υπενθύμισε όσα αποπροσανατολιστικά προβάλλουν τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά, επισήμανε τη θέση του ΚΚΕ πως η καπιταλιστική κρίση δεν έχει σχέση με το μοντέλο διαχείρισης, αλλά είναι σύμφυτη με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και ότι διέξοδος από την κρίση που να εξυπηρετεί ταυτόχρονα τα μονοπώλια και τους εργαζόμενους δεν υπάρχει. Οι εργαζόμενοι δε φταίνε για την κρίση και δεν πρέπει να δεχτούν καμιά θυσία.

Ο Γ. Τούσσας κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την εμπειρία τους και αναφέρθηκε σε μια σειρά πολιτικές των κυβερνήσεων του δικομματισμού και της ΕΕ που οξύνουν όλο και περισσότερο τα προβλήματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, όπως: Κατεδάφιση εργασιακών σχέσεων, διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, ξεκλήρισμα αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, εμπορευματοποίηση της Παιδείας κλπ. και ...το κερασάκι στην τούρτα η χυδαία αντικομμουνιστική εκστρατεία με το κατάπτυστο ψήφισμα του Λαϊκού Κόμματος, των Φιλελευθέρων, των Πρασίνων της Ενωσης της Ευρώπης των Εθνών και σοσιαλδημοκρατών ευρωβουλευτών που ταυτίζουν τον κομμουνισμό με το φασισμό. Με στόχο να συγκαλύψουν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, να χτυπήσουν το κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα, να τρομοκρατήσουν και να καθυποτάξουν τους λαούς.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να πάρουν μαζικά μέρος στις ευρωεκλογές και με την ψήφο τους να καταδικάσουν τον ευρωμονόδρομο και τα κόμματα που τον υποστηρίζουν και να στηρίξουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ και με την ψήφο στις ευρωεκλογές, τόνισε, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αλλαγή των συσχετισμών, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να περάσουν οι εργαζόμενοι στην αντεπίθεση, με την κοινωνικοπολιτική συμμαχία της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ