Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
«Μισό» εισιτήριο για συνταξιούχους και νέους

Την καθιέρωση «μισού» εισιτηρίου για τους συνταξιούχους και τους νέους κάτω των 18 ετών στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Ευρ. Στυλιανίδης.

Κατά τον υπουργό, πρόκειται για μέτρο «κοινωνικού χαρακτήρα» και «στήριξης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών», το οποίο θα ισχύσει από την 1η Μάη 2009 και αφορά τους επιβάτες άνω των 65 ετών, τους νέους κάτω των 18 ετών, καθώς και τους σπουδαστές ΙΕΚ και ΚΕΚ έως 22 ετών. Το μέτρο θα ισχύσει και για φοιτητές πανεπιστημίων του εξωτερικού, με την επίδειξη της φοιτητικής τους κάρτας.

Ο υπουργός ενέταξε το μέτρο στην «κοινωνική πολιτική για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα», για να προσθέσει ότι το σαφές μήνυμα που στέλνει με την απόφαση αυτή, είναι «γρηγορότερες, ασφαλέστερες και ποιοτικότερες μετακινήσεις για τους πολίτες». Ολα αυτά, βέβαια, είναι πασίδηλο ότι δεν εξασφαλίζονται ούτε με το «μισό» εισιτήριο, ούτε με τη συγκοινωνιακή - κυκλοφοριακή πολιτική που ασκείται εδώ και πολλά χρόνια από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πολιτική υποβάθμισης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών, με πενιχρή κρατική επιδότηση και αναχρονιστικό σχεδιασμό, επιδείνωσης του κυκλοφοριακού προβλήματος στο σύνολο των αστικών κέντρων, κλπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ