Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Μαζί εργάτες και μικροί ΕΒΕ

Την απεργία στήριξαν οι αυτοαπασχολούμενοι, που σε διάφορες πόλεις έκλεισαν τα μαγαζιά τους

Από την πορεία στην Πρέβεζα
Από την πορεία στην Πρέβεζα
Μετρήσιμα και ελπιδοφόρα βήματα στη συμμετοχή νέων δυνάμεων από διάφορους κλάδους και χώρους εργασίας, μαζικές, δυναμικές σε όγκο και παλμό απεργιακές συγκεντρώσεις, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά των προχτεσινών απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Στα Γιάννενα εκατοντάδες εργαζόμενοι με έντονη την παρουσία της νεολαίας, πορεύτηκαν για άλλη μια φορά με το ΠΑΜΕ. Βροντερό «παρών» έδωσαν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ», εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό κυρίως τομέα, το χώρο της Υγείας, αλλά και από τον κλάδο των οικοδόμων, που πλήττεται από την ανεργία.

Στην Αρτα έντονη ήταν η παρουσία των εργαζομένων από το χώρο της οικοδομής και άλλων συναφών με αυτή επαγγελμάτων, με τον παλμό στην απεργιακή συγκέντρωση να δίνουν οι σπουδαστές του ΤΕΙ.

Διακριτή ήταν και η συμμετοχή των σπουδαστών στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Ηγουμενίτσα όπου συμμετείχε με τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Στην επιχείρηση «ΜΠΟΤΣΙΟΣ», ζητώντας την άμεση ανάκληση των τεσσάρων απολύσεων, κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα, στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά με απόφασή του και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Πυκνή σε όγκο με ισχυρή την παρουσία νέων εργατών ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο. Αισθητή ήταν η παρουσία των εργαζομένων της «ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑ ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΑΕ», ενώ συμμετείχαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, που αποφάσισε τρίωρο κλείσιμο των μαγαζιών.

Δυναμικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και σε Ναύπακτο και Μεσολόγγι, ενώ απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε για πρώτη φορά και στην Αμφιλοχία. Μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή νέων σε ηλικία και εργαζομένων από τους κλάδους των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των ιδιωτικών υπαλλήλων και οικοδόμων, στη δε Λευκάδα δεν ήταν λίγα τα εμπορικά μαγαζιά που κατέβασαν ρολά μέχρι τις 11.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ