Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ολη η ηγετική ομάδα στην αντικομμουνιστική εκστρατεία

Μετά την πλήρη στήριξη που πρόσφερε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον Θ. Πάγκαλο, φανερώνοντας ότι η αντικομμουνιστική υστερία του βουλευτή της είναι τμήμα εσωκομματικού καταμερισμού, το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγήκαν για να υιοθετήσουν τις «απόψεις» του.

Το αντιΚΚΕ παραλήρημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια με μια μεθοδευμένη επιχείρηση αντικομμουνιστικής εκστρατείας που ξεδιπλώνεται στην ΕΕ, την οποία το ΠΑΣΟΚ μέσω των ευρωβουλευτών του, αλλά και της ηγετικής τους ομάδας έχει σπεύσει να υιοθετήσει κατά γράμμα. Και χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου πρόσφερε πολιτική κάλυψη στον Θ. Πάγκαλο, παραπέμποντας στις προχτεσινές του δηλώσεις με τις οποίες, επικροτώντας την αντικομμουνιστική επίθεση, δήλωσε ότι «οι Ελληνες πολίτες έχουν κρίνει την πορεία και τη στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ», την ίδια στιγμή που ο Θ. Πάγκαλος επιχειρούσε να εμφανίσει το ΚΚΕ ότι κινείται στα όρια της «νομιμότητας», ισχυριζόμενος ότι «δεν έχει καμιά σχέση με το δημοκρατικό μας σύστημα»... Ο Γ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει και η απαντητική επιστολή του κ. Παπανδρέου» στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.

Την ίδια στιγμή ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης, με προχτεσινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1», επανέφερε το αποπροσανατολιστικό επιχείρημα της «χαμένης ψήφου» και χαρακτήρισε «ανιστόρητο τον διμέτωπο αγώνα που διεξάγει ο Περισσός». Στην πολιτική μάχη που δίνει το ΚΚΕ για να αποκαλύψει στα λαϊκά στρώματα ότι ανάμεσα στους εταίρους του δικομματισμού δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική διαφορά, αφού υπηρετούν με την πολιτική τους τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα εντείνουν τις αντικομμουνιστικές τους επιθέσεις.

Τις δηλώσεις Πάγκαλου χαιρέτισε και η Β. Παπανδρέου, η οποία με δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του «Αλφα», υποστήριξε: «Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του και ο κ. Πάγκαλος μπορεί να την τεκμηριώνει και πάρα πολύ καλά»! Μάλιστα, η ίδια ξεκαθάρισε ότι ο Θ. Πάγκαλος έχει τη στήριξη του «όλον ΠΑΣΟΚ», σημειώνοντας: «Ο Πάγκαλος τις απόψεις του πάντα τις τεκμηριώνει πολύ καλά. Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί, αλλά έχει τη δυνατότητα και του το επιτρέπουμε όλοι, όπως και σε όλους τους πολίτες να λένε άφοβα την άποψη τους». Στη συνέχεια η ίδια ανέφερε ότι: «Το ΚΚΕ είναι ίσως το μόνο που έχει παραμείνει ορθόδοξο σε όλη την Ευρώπη και έχει απόψεις με τις οποίες εμείς διαφωνούμε». Δε θα μπορούσαν άλλωστε και να συμφωνούν, αφού το ΠΑΣΟΚ είναι στο πλευρό των μονοπωλίων και το ΚΚΕ απέναντί τους μαζί με το λαό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ