Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αύριο απεργούμε με το ΠΑΜΕ

Η αυριανή πανελλαδική πανεργατική απεργία πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για ένταση και γενίκευση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην εντεινόμενη επιθετικότητα του κεφαλαίου, των πολιτικών και συνδικαλιστικών του εκπροσώπων. Ενάντια στην καθημερινή προσπάθεια να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στους εργάτες. Σημαντικός δείκτης για την επιτυχία της απεργίας αποτελεί ο βαθμός συμμετοχής των εργαζομένων και, ταυτόχρονα, η μαζική παρουσία τους στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Η επιθετικότητα του κεφαλαίου συνοδεύεται από μια συστηματική καλλιέργεια του ιδεολογήματος ότι το ξεπέρασμα της κρίσης είναι υπόθεση όλων. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα γνωρίζουν ήδη από πρώτο χέρι ότι το ξεπέρασμα της κρίσης για το κεφάλαιο σημαίνει ένταση της βαθιά ταξικής πολιτικής του. Στην πράξη μεταφράζεται σε χιλιάδες απολύσεις, διαθεσιμότητες, μείωση των ημερών ή των ωρών εργασίας με αντίστοιχη μείωση των ήδη πενιχρών μισθών, ανεργία. Σημαίνει ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και της κρατικής καταστολής. Κατά συνέπεια, έχουν κάθε λόγο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Για να στείλουν το μήνυμα ότι η απάντησή τους δεν είναι η συναίνεση και η υποταγή. Αλλά ο ανυποχώρητος ταξικός αγώνας.

Ιδια απάντηση, σε ενιαίο ταξικό μέτωπο, πρέπει να δώσουν και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα. Ηδη μετρούν τις πρώτες συνέπειες σε βάρος των δικαιωμάτων τους σε περίοδο κρίσης. Η επιθετικότητα του κεφαλαίου εκφράζεται μέσα από το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων. Τις μηδενικές αυξήσεις που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας. Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ενωση - με καίριες τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ - μεθόδευσε την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο, από 5 έως και 17 χρόνια. «Βάφτισε» επαγγελματική την Ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων, το περιεχόμενο της οποίας πλέον θα καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι από το ελληνικό κράτος.

Το ίδιο ακριβώς διάστημα, η επίθεση εκδηλώθηκε ακόμα με το χαράτσωμα των δημοσίων υπαλλήλων που καλούνται στο σύνολό τους να πληρώσουν για τα ελλείμματα του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Να πληρώσουν, δηλαδή, για όσα αρπάζουν οι ληστρικές αντιασφαλιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Στο πλαίσιο αυτό, τους επιβάλλουν αύξηση της εισφοράς τους και παρακράτηση μισού βασικού μισθού.

Οι όποιες αυταπάτες και ψευδαισθήσεις διαλύονται από την ίδια την πραγματικότητα και τις εξελίξεις. Δε μένει καμιά αμφιβολία ότι ο μόνος δρόμος, η μόνη επιλογή για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είναι η οργάνωση και ένταση του ενιαίου ταξικού αγώνα. Η ανυπακοή και απειθαρχία στις εντολές του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του. Η καταδίκη των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που προβάλλουν ως δήθεν λύση τη συνεννόηση και το «διάλογο». Η σύγκρουση με τις αντεργατικές πολιτικές και τους φορείς με στόχο την ανατροπή τους. Και αυτός ο δρόμος περνά μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Περνάει και μέσα από την αυριανή απεργία και τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπορούν χωρίς αφεντικά(2012-07-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-06-06 00:00:00.0)
Ενιαία επίθεση σε όλη την ΕΕ(2011-08-18 00:00:00.0)
Τώρα πάλη για τις λαϊκές ανάγκες(2009-12-15 00:00:00.0)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΓΑΡΗΣ(2009-09-30 00:00:00.0)
Η απεργία να γίνει υπόθεση των εργαζομένων(2005-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ