Τετάρτη 25 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Προεργασίες για νόθο συνέδριο

Ακόμα και 75χρονες αγρότισσες (!) ψηφίζουν σε εκλογές σωματείων για την αλλοίωση των πραγματικών συσχετισμών

Ενα ακόμα νόθο συνέδριο ετοιμάζει η ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, με στόχο το χτύπημα των ταξικών δυνάμεων, τη διατήρηση της πλειοψηφίας στη διοίκηση και την «παραγωγή» αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ για την ενίσχυση του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Οπως και στο προηγούμενο συνέδριο, έτσι και στο νέο που θα γίνει στις 29 Μάρτη, η ΠΑΣΚΕ μεθοδεύει την αλλοίωση των πραγματικών συσχετισμών δύναμης.

Οπως καταγγέλλει η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ, «ξεπέρασαν κάθε όριο νοθείας στις εκλογές ενός συνδικάτου οικοδόμων που είχαν νεκραναστήσει πριν το συνέδριο του 2006. Με την καθοδήγηση και παρουσία γνωστών μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ περιέφεραν την κάλπη από χωριό σε χωριό και ψήφιζαν χωρίς κανένα έλεγχο ταυτοπροσωπίας, αγρότες, καταστηματάρχες, καντηλανάφτες, συνταξιούχοι αγρότες, συνταξιούχοι του ΟΤΕ και της ΔΕΗ και δεν ξέρουμε ποιοι και πόσοι άλλοι. Είναι χαρακτηριστικό της "ξεφτίλας" τους ότι ψήφισε και συνταξιούχος 75χρονη (!) αγρότισσα».

«Κρίνοντας από τα παραπάνω περιστατικά, από το μέγεθος της νοθείας στο προηγούμενο συνέδριο και από την ύπαρξη δεκάδων σωματείων σφραγίδων (τα οποία αξιοποιεί δεόντως η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ διοίκηση του Εργατικού Κέντρου) συμπεραίνουμε ότι και αυτή τη φορά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των αντιπροσώπων θα είναι νόθοι!» σημειώνει το ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Αυτές οι ενέργειες θυμίζουν μαύρες εποχές στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το ΠΑΜΕ δε θα συναινέσει στην πλαστογράφηση της θέλησης των εργαζομένων. Οι επιθέσεις αυτές δεν έχουν στόχο απλά και μόνο το ΠΑΜΕ. Εχουν στόχο αυτό το ίδιο το Ταξικό κίνημα και το δικαίωμά του να αγωνίζεται και να διεκδικεί».

Οπως καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις, «την τελευταία τριετία (όπως και την προηγούμενη) δεν έκαναν καμία ετήσια Γενική Συνέλευση για να γίνει ο Οικονομικός Απολογισμός, η Εκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και ο Απολογισμός Δράσης της προηγούμενης χρονιάς καθώς και ο Προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Δράσης για την επόμενη χρονιά, αλλά ουσιαστικά αδράνησαν για τα προβλήματα των εργαζομένων και δεν οργάνωσαν την αντίστασή τους στα αντιλαϊκά μέτρα». Με βάση τα παραπάνω, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της Καρδίτσας να σταματήσουν αυτόν τον εκφυλισμό, να ενταχθούν μαζικά στα ταξικά σωματεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκαλύφθηκαν νέα κρούσματα καραμπινάτης νοθείας(2018-10-20 00:00:00.0)
Αποκρούστηκε και η νέα απόπειρα για νόθο συνέδριο(2018-06-05 00:00:00.0)
Διαδικασίες νοθείας και εκφυλισμού από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό(2017-03-22 00:00:00.0)
Αναγκαία η αλλαγή ρότας(2000-05-12 00:00:00.0)
Συνέδριο με νόθους!(1999-03-30 00:00:00.0)
Πυκνώνουν οι νοθείες και οι εξαγορές(1995-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ