Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Σχεδιάζουν διπλασιασμό των δυνάμεων ασφαλείας

Οι κατοχικές και δοσιλογικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες να ελέγξουν την κατάσταση

Associated Press

Οι κατοχικές και δοσιλογικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες να ελέγξουν την κατάσταση
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Το διπλασιασμό των εθνικών δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν, με πρόσχημα την εξασφάλιση της σταθερότητας στη χώρα, σχεδιάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους στα σχέδια της κυβέρνησης του Μπάρακ Ομπάμα σχετικά με την «αναθεώρηση της πολιτικής» στο Αφγανιστάν για την «ενίσχυση του πολέμου κατά της τρομοκρατίας», κρίνεται απαραίτητος ο διπλασιασμός των ελεγχόμενων από τις κατοχικές δυνάμεις, τοπικών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες θα φτάσουν τις 400.000, ενώ παράλληλα εξετάζεται και η «απεμπλοκή των αμερικανικών στρατευμάτων».

Οι σχεδιασμοί αυτοί αναμένεται να εγκριθούν τις επόμενες μέρες, δεδομένου και ότι για την κυβέρνηση Ομπάμα, το Αφγανιστάν και η «νίκη εναντίον των Ταλιμπάν», ανήκει στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής. Μόνο «πρόβλημα» φαίνεται να αποτελεί το γεγονός ότι ο διπλασιασμός των δυνάμεων ασφαλείας, σημαίνει και διπλασιασμό των δαπανών που από 10 δισεκατομμύρια δολάρια φτάνουν τα 20.

Παράλληλα, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει σε μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 27 Μάρτη, στα πλαίσια του Οργανισμού της Συνεργασίας της Σαγκάης σχετικά με το Αφγανιστάν και στην οποία το «παρών» θα δώσει και το Ιράν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ