Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Διώξεις αστυνομικών για βασανισμούς

ΛΙΜΑ.--

Διώξεις σε βάρος αστυνομικών αναγκάστηκε να ασκήσει η Εισαγγελία του Περού μετά την κατακραυγή και τον αγώνα που ακολούθησε, ώστε να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι συμμετείχαν στην απαγωγή και το βασανισμό διαδηλωτών σε καταυλισμό ορυχείου το 2005.

Πάντως, να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία απάλλαξε τη Βρετανικών και Κινεζικών συμφερόντων ιδιοκτήτρια - Monterrico & Zijin - του ορυχείου εταιρεία, καθώς και την εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας που είχαν προσλάβει, παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν εξίσου στις απαγωγές και τα βασανιστήρια όπως απέδειξαν οι έρευνες.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε στη βόρεια περιοχή Πιούρα, περίπου 28 διαδηλωτές απήχθησαν και βασανίστηκαν, γιατί πήραν μέρος σε κινητοποιήσεις για να μην ανοίξει ορυχείο χαλκού στο Ρίο Μπλάνκο τον Αύγουστο του 2005. Τον Ιανουάριο του 2009 δημοσιοποιήθηκε από την Εθνική Συντονιστική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα φωτογραφικό υλικό με διαδηλωτές αιμόφυρτους, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα και πλαστικές σακούλες στα κεφάλια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ