Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ»
Αλλο ένα υποστήριγμα του δικομματισμού

Η ίδρυση του νέου πολιτικού κόμματος «Δράση» ανακοινώθηκε χτες. Πρωτοστατούν οι Στέφανος Μάνος, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Γιάννης Μπουτάρης, Νίκος Δήμου, Θανάσης Βερέμης κ.ά. Στόχος τους είναι να μετέχουν στις ερχόμενες ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη που ανέγνωσαν επιτίθενται στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, γιατί αδυνατούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Τάσσονται υπέρ ενός λειτουργικού και αποτελεσματικού κράτους, του ανταγωνισμού στην αγορά, τη διοίκηση των νοσοκομείων «με σύγχρονα συστήματα διοίκησης», την αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών. Ζητούν μεν, την ανατροπή της δικομματικής εναλλαγής, ωστόσο δρώντας υποστηρικτικά στο σύστημα διαβεβαιώνουν ότι η «Δράση» «θα προσφέρει τις αναγκαίες ψήφους για το σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας και στα δυο μεγάλα κόμματα».

Μιλώντας χτες, σε εκδήλωσή τους ο Γ. Μπουτάρης δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος διότι η πρωτοβουλία τους αυτή εκφράζει επιτέλους την αστική συνείδηση, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο Στ. Μάνος ανέπτυξε το προηγούμενο κυβερνητικό του έργο για να δείξει πόσο ικανός είναι να διαχειριστεί την κατάσταση. Ο δε Κοντογιαννόπουλος, πρώην κι αυτός βουλευτής των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όπως και ο Μάνος, δήλωσε ότι ως «Δράση» δεν είναι εναντίον των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων, γνωρίζουν τις παθογένειές τους και πιστεύουν ότι αυτές θα εξαλειφθούν σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Επανέλαβε ότι θα συνεργαστούν με το όποιο πρώτο κόμμα πάνω σε ένα πρόγραμμα «κοινής λογικής». Τέλος, χαιρετιστήριο μήνυμα απέστειλε στην εκδήλωσή τους άλλος ένας πρώην βουλευτής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο Ανδρ. Ανδριανόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ