Κυριακή 1 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Γέμισε ο ουρανός ελικόπτερα

Σιγά τη δραπέτευση! Εγώ δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου! Εμένα το μυαλό μου είναι κολλημένο στις καθημερινές δραπετεύσεις! Αυτές τις βουβές δραπετεύσεις που στοιχίζουν! Που δηλητηριάζουν τη ζωή μου. Που με σπρώχνουν ολοταχώς προς τα πίσω. Που με ξεγελάνε!

Λιγότερο εντυπωσιακό είναι, τάχα, που όλος ο ραδιοτηλεοπτικός στρατός του συστήματος, παρουσιαστές, αναλυτές, ειδικοί, φύλακες και αρχιφύλακες, πιλότοι, παπάδες, πολιτικοί, ακόμα και χαρτορίχτρες, συντονισμένα και με στρατιωτική μονοτονία, καταναλώθηκε σε «αναλύσεις» για όλες τις λεπτομέρειες της φυγής, ακόμα και για τα αθλητικά παπούτσια της κυρίας του ελικοπτέρου μίλησε, και δε βρήκε ούτε μια στιγμή από τον ακριβοπληρωμένο χρόνο του, για να μιλήσει για το συνέδριο του ΚΚΕ; Να αναφερθεί, έστω, στα 90 κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά κόμματα του κόσμου που ήρθαν στην πατρίδα μας (με αφορμή το συνέδριο). Αυτό εμένα με εντυπωσίασε και όχι η φυγή του Παλαιοκώστα.

Αλλά μήπως αυτός ο στρατευμένος και ταξικά προσανατολισμένος στρατός μίλησε για την προσπάθεια εξαγοράς του νεαρού εργαζόμενου στο παιχνιδάδικο του «Τζάμπο»; Για το δικαστήριο που σύρθηκε; Τι αξία έχει ένα συνέδριο κόμματος και, μάλιστα, κόμματος με τέτοια και τόση ιστορία; Τι αξία έχει ένας νέος που παίρνει μόλις 670 ευρώ το μήνα και του δίνουν 50.000 ευρώ για να σκάσει και εκείνος τους τα βάζει, ξέρετε πού; Με τέτοιους νεολαίους θα ασχοληθούνε τα ΜΕΣΑ; Αν φέρουν τέτοια ζητήματα και τέτοια παραδείγματα στο προσκήνιο τέλειωσαν, εκ των πραγμάτων, οι Παλαιοκώστηδες! Και μαζί τους, βέβαια, τέλειωσε και ο ραδιοτηλεοπτικός στρατός του συστήματος!

Δραπετεύσεις, λοιπόν! Εύκολα θεματάκια για να κυλάει η ώρα! Θριλεράκια για να ταΐσουνε τα πρόβατα κουτόχορτο! Για να τραβήξουνε τους άμυαλους πολίτες μακριά από τα προβλήματά τους! Μακριά από την ουσία της ζωής τους. Μακριά από τον κομμουνισμό! Μακριά από την αλλαγή του κόσμου. Μακριά από τους νεαρούς, που δε γουστάρουν να σκύβουν το κεφάλι. Που ξερνάνε, όταν τους μιλάς για προδοσία! Που σε παίρνουν στο κυνήγι, όταν προσπαθείς να τους εξαγοράσεις!

Ποιος δραπετεύει, λοιπόν; Ο Παλαιοκώστας; Αφήστε τα ψέματα, κύριοι! Γέμισε ο ουρανός ελικόπτερα. Σκοτείνιασε ο τόπος από τα ψέματά σας! Ξεσκίζετε, τάχα μου, τα ρούχα σας, γιατί διαλύθηκε, δήθεν, το κράτος! Ποιο κράτος διαλύθηκε, κύριοι; Οι τράπεζες, που βουτάνε τα 36 δισεκατομμύρια; Το κράτος, που θα πάει τις συντάξεις στα 80; Την ανεργία στα 2 εκατομμύρια; Τους φτωχούς στο 50% του πληθυσμού; Το κράτος, που ξεπουλάει ό,τι απόμεινε από τη δημόσια περιουσία; Που ζητάει από τους εργαζόμενους να δουλεύουν 8 ώρες και να πληρώνονται για τρεις; Αυτό το κράτος λειτουργεί στην εντέλεια και εσείς το βοηθάτε τα μέγιστα!

Ο Παλαιοκώστας είναι το ζήτημα! Επάνω του, λοιπόν! Ο Κορυδαλλός, που δε δουλεύει όπως τα Γκουαντάναμο ή τα Αουσβιτς, είναι το πρόβλημα! Στην άκρη από τα χείλη σας κρέμεται η απειλή να βάζουν ατσάλινες αλυσίδες και σιδερένιες μπάλες στα πόδια των κρατουμένων; Ετοιμοι είστε να ξεστομίστε να τους βγάζουν τα νύχια και να τους κάνουν φάλαγγα, για να μην μπορούν να ανέβουν την ανεμόσκαλα και μετά στο ελικόπτερο! Καμία λύπηση για τους φυλακισμένους, παρότι γνωρίζετε πως είναι δημιούργημα του συστήματος που υπερασπίζεστε! Του συστήματος που τους εκδικείται δύο φορές! Μια όταν τους οδηγεί στην παρανομία και μια όταν τους φυλακίζει!

Η αγωνία σας, φυσικά και δεν είναι γιατί το έσκασε εκείνος! Γνωρίζετε πολύ καλά, και εκείνος το γνωρίζει, πως αργά ή γρήγορα θα τα ξαναμαντρώσετε! Η αγωνία σας και οι εντολές που, συνειδητά ή ασυνείδητα, πήρατε, είναι, πώς να εκμεταλλευτείτε καλύτερα τη φυγή του. Πώς να τη στρέψετε ολοκληρωτικά εναντίον μας! Φωνάζετε, και φωνάζετε δυνατά, για να προλειάνετε το έδαφος, για να περάσει πάνω του ο νέος οδοστρωτήρας των νέων αντιδημοκρατικών μέτρων. Να η ευκαιρία, για να ψαλιδιστεί μια ακόμα λαϊκή ελευθερία! Στο εξής και τα καρτοκινητά θα έχουν διεύθυνση και δακτυλικά αποτυπώματα! Μόλις πατάς το πλήκτρο θα δίνεις αμέσως πλήρη αναφορά! Αυτή είναι η αλήθεια (για να σταθούμε μόνον σε ένα παράδειγμα).


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά τζιχαντιστών(2016-08-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-03-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-02-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-02-24 00:00:00.0)
Και συμφωνίες κυρίων και ακρίβεια...(2009-02-24 00:00:00.0)
Απόδραση κρατουμένων με ελικόπτερο(2009-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ