Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10312

Εκλέχτηκε το νέο Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  3

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ Εισαγγελέας χαρακτηρίζει «έγκλημα» τους αγώνες
  • ΚΚΕ: Συναγερμός σε όλη την εργατική τάξη, το εργατικό και λαϊκό κίνημα να δώσουν περήφανη ταξική αγωνιστική απάντηση. Τα συλλογικά όργανα των νομικών να πάρουν θέση, να καταδικάσουν την εισαγγελική παρέμβαση κατά της εργατικής τάξης και του οργανωμένου κινήματός της.
  • ΠΑΜΕ: Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Οι αγώνες, με όλες τις μορφές που επιλέγουν κάθε φορά το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, θα συνεχιστούν, θα δυναμώσουν.

Με μια απαράδεκτη και επικίνδυνη παρέμβαση υπέρ της πολυεθνικής επιχείρησης «Τζάμπο», με στόχο να διασφαλίσει τα συμφέροντά της σε βάρος των εργαζομένων και του δικαιώματος στη συνδικαλιστική δράση, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς απαιτεί με έγγραφο - εντολή προς τους υφιστάμενους εισαγγελείς να μεριμνήσουν για την καταστολή των κινητοποιήσεων του ταξικού κινήματος και προκαταλαμβάνει τις δικαστικές αποφάσεις σε βάρος συνδικαλιστών και συνδικάτων, που σέρνονται στο εδώλιο από την πολυεθνική εργοδοσία, χαρακτηρίζοντας τις κινητοποιήσεις «εγκλήματα». Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο να χτυπηθεί το ταξικό κίνημα και να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση, ενώ το αντεργατικό σχέδιο στηρίζεται πλήρως από την κυβέρνηση, που αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για τις εξελίξεις. Η ενέργεια του Γ. Σανιδά συνιστά επιλογή ταξική, καθώς και απαράδεκτη απόπειρα εκβιασμού υφισταμένων δικαστών. Δίνει εντολή στους εισαγγελείς και στην Αστυνομία να αντιμετωπίσουν με βία, Αυτόφωρο και φυλακίσεις τις μελλοντικές κινητοποιήσεις. Ηδη εκκρεμούν 40 διώξεις σε βάρος εργατών, στελεχών και σωματείων του ταξικού εργατικού κινήματος.


ΣΕΛ.  7

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Με μεγάλη υπευθυνότητα στην οργάνωση της πάλης

Με μια μαζική συγκέντρωση που εξελίχθηκε σε πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης, οι εργάτες του κλάδου ξεκαθάρισαν πως δε θα αφήσουν σε χλωρό κλαρί τους μεγαλοκατασκευαστές, την κυβέρνηση και τα κόμματά τους. Διεκδικώντας άμεσα μέτρα ενάντια στην ανεργία και για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, θα κλιμακώσουν πολύμορφα τον αγώνα για την κλαδική Σύμβαση, δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 17 του Μάρτη και της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 2 του Απρίλη.


ΣΕΛ.  13


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΕ
Τίποτα καλό δεν μπορεί να προκύψει για τους λαούς

ΣΕΛ.  3
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Ενάντια στο κεφάλαιο και στους βαστάζους του

ΣΕΛ.  10  -  11
Δύο ακόμα νεκροί πάνω στο μεροκάματο

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ