Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
«Πράσινο φως» στον ... Παναθηναϊκό

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό και την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης 3 επιπέδων 1.000 θέσεων, προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων, έδωσε χτες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι, εκτός από ένα καραμπινάτο περιβαλλοντικό έγκλημα, ο χώρος όπου θα κατασκευαστεί ελέγχεται και αρχαιολογικά.

Μάλιστα, λόγω παλαιών και πρόσφατων αρχαιολογικών ευρημάτων σε πολύ κοντινές με τη χωροθέτηση του γηπέδου θέσεις, η Αρχαιολογική Υπηρεσία σκοπεύει να εντάξει το εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο στον υπό διαμόρφωση αρχαιολογικό χώρο της πόλης των Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης το γήπεδο θα αποτελέσει το κέντρο μιας ευρύτερης εισβολής του κεφαλαίου στην περιοχή, αφού, μεταξύ άλλων, προβλέπονται κέντρα διασκέδασης, εμπορικά κέντρα, υπεραγορές, τράπεζες, γραφεία, εμπορικές εκθέσεις κλπ. Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού τάχθηκαν υπέρ της κατασκευής του γηπέδου με την προϋπόθεση ότι οι εκσκαφές θα γίνουν υπό την επίβλεψη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Μεταξύ των αρχαιοτήτων που έχουν βρεθεί στην περιοχή είναι λείψανα οικισμού της πρωτοελλαδικής περιόδου, ενώ κοντά βρέθηκαν αρχαία στο πλαίσιο της κατασκευής του σταθμού του μετρό.

Υποσχέσεις σε συμβασιούχους

Τις γενικόλογες υποσχέσεις που ανέφερε στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου επανέλαβε και χτες το απόγευμα στους απολυμένους και απλήρωτους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού ο υπουργός Αντ. Σαμαράς. Δε δεσμεύτηκε συγκεκριμένα ούτε καν για τα άμεσα καυτά προβλήματά τους όπως η καταβολή των μισθών των εργαζομένων με ασφαλιστικά μέτρα, εκτός από το ότι θα πληρωθούν τα χρωστούμενα και μέχρι τον περασμένο Δεκέμβρη. Τίποτα συγκεκριμένο δεν προέκυψε και για τους απολυμένους λόγω του εικοσιτετραμήνου του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου, εκτός από το ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να εξαιρεθούν από το εικοσιτετράμηνο οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ. Επανέλαβε τα περί διαγωνισμού για 1.100 θέσεις, χωρίς όμως να πει τίποτα συγκεκριμένο για το πότε θα προκηρυχτούν, ούτε αν θα αφορούν όλες τις ειδικότητες. Οι δε πλειοψηφίες των σωματείων, μονίμων και εκτάκτων, εξακολουθούν να προσανατολίζουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των συμβασιούχων σε «διεκδίκηση» μέσω δικηγόρων...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ