Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολύ αστείο, αλλά ... σοβαρό

Την παιχνιδιάρικη, συγκινητική κωμωδία της Λίζας Κρον «Πολύ καλά» ανεβάζει αύριο το «Θέατρο Εξαρχείων». Σκηνοθεσία Τάκη Βουτέρη, σκηνικά - κοστούμια Παναγιώτας Κοκκορού, μουσική Πλάτωνα Ανδριτσάκη, φωτισμοί Αλέκου Αναστασίου.

Στο ρόλο της μάνας η Ελένη Γερασιμίδου και της Λίζας Κρον η Αννίτα Δεκαβάλλα (υπογράφει τη μετάφραση). Παίζουν επίσης: Ανδρη Θεοδότου, Λιάνα Παρούση, Γιώργος Δεπάστας, Τάσος Πολιτόπουλος.

Το έργο αναφέρεται στις σχέσεις μάνας - κόρης, την παιδική ηλικία και την οικογένεια, την κοινωνία και το ρατσισμό. Ηρωίδα του έργου είναι η ίδια η συγγραφέας, που νομίζει ότι έχει γράψει ένα «πολύ σοβαρό έργο για ζητήματα ψυχικής και σωματικής υγείας». Ομως έχει κάνει το μοιραίο λάθος να κουβαλήσει επί σκηνής, ως ζωντανό παράδειγμα, τη μητέρα της, «έναν απίστευτα ενεργητικό άνθρωπο παγιδευμένο σ' ένα ανήμπορο κορμί».

Καθώς η Λίζα προσπαθεί να αφηγηθεί τι σημαίνει να μεγαλώνεις σε μια οικογένεια που η ζωή κυριαρχείται από κοινωνικούς αγώνες και φοβερές αλλεργίες, και πώς η ίδια τις ξεπέρασε κι έγινε καλά, η τρομερή μαμά (με τη μεγάλη αντιρατσιστική δράση στο παρελθόν) κερνάει το κοινό κουλουράκια, πιάνει φιλία με τους ηθοποιούς και αποδιοργανώνει την παράσταση με τις αθώες (;) παρεμβάσεις της. Οι ηθοποιοί αποφασίζουν ότι προτιμούν τη συντροφιά της μαμάς απ' το έργο, βγαίνουν από τους ρόλους τους κι επαναστατούν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ