Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστικές δράσεις της Βουλής

Τα πεπραγμένα της πολιτιστικής δραστηριότητας του Ιδρύματος της Βουλής, στο διάστημα 2004-2008, και τον προσεχή προγραμματισμό του, παρουσίασαν χθες στη Βουλή ο πρόεδρός της, Δημήτρης Σιούφας, και ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος, Ευάγγελος Χρυσός.

Στις δραστηριότητες του Ιδρύματος, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται: Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές της Αττικής και όλης της περιφέρειας, για μικρά παιδιά και για ΚΑΠΗ. Φιλοξενία μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Εκθέσεις ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου, με παράλληλες εκδηλώσεις και σχετικές εκδόσεις (αρκετές εκθέσεις παρουσιάζονται σε πόλεις της περιφέρειας και στο εξωτερικό, όπως, λ.χ., η έκθεση για την Μαρία Κάλλας). Εκδόσεις ιστορικού, παιδαγωγικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, οι οποίες διατίθενται δωρεάν σε ιδρύματα και φορείς και στη βιβλιοαγορά. Οργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, διαγωνισμών (για μεταπτυχιακούς φοιτητές και μαθητές) και βραβεύσεις. Διεξαγωγή ερευνών. Συμμετοχή σε εκθέσεις Βιβλίου. Συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό «Βουλή».

Στο μακρύ κατάλογο των παλαιότερων εκδόσεων του Ιδρύματος προστίθενται, μεταξύ άλλων, τα εξής βιβλία: «Αλέξανδρος Παπαναστασίου», Γεωργίου Φίνλεϊ «Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως» σε μετάφραση Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Μουσική από την Ηπειρο», «Οι τοιχογραφίες του Μεγάρου της Βουλής», «Δημοτικά τραγούδια. (Ιστορία - Παράδοση)». «Ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα». Φέτος θα κυκλοφορήσουν τα βιβλία: «Πρόεδροι Βουλής, Γερουσίας και Εθνοσυνελεύσεων», «Μουσική από το Βορειοανατολικό Αιγαίο», «Το γλωσσικό ζήτημα από τη σκοπιά του 21ου αιώνα», «Εργα τέχνης από τη συλλογή της Βουλής των Ελλήνων», κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ