Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σύγκρουση παρελθόντος - παρόντος

«Λόγω φάτσας» από το Θεσσαλικό Θέατρο
«Λόγω φάτσας» από το Θεσσαλικό Θέατρο
Το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας ανεβάζει, αύριο, το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο δρόμος περνά από μέσα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Φοίβου Σοφικίτη, μουσική Βασίλη Κουτίβα. Παίζουν: Μαριέτα Αντιβάση, Μαριάννα Αρβανιτίδου - Πετροπουλέα, Αλέκος Κολλιόπουλος, Σταμάτης Μπαρμπαγιαννάκος, Γιώργος Τσαπόγας.

«Ο δρόμος περνά από μέσα», μέσα από το νεοκλασικό του Φάνη, ένα αρχοντικό σύμβολο και πεδίο σύγκρουσης για δύο γενιές. Δύο διαφορετικές αντιλήψεις, δύο εκ διαμέτρου αντίθετες φιλοσοφίες και στάσεις ζωής. Από τη μια, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και η πιστή του Γλυκερία, απομεινάρια μιας εποχής που σιγά - σιγά χάνεται. Από την άλλη, ο ανιψιός του Ανδρέας, μαζί με τον έμπορο Χάρη και τη γυναίκα του Λίτσα, εισβάλλουν στο σπίτι με τον αέρα του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού και καταπατούν κάθε αξία και ηθική, που επί χρόνια στήριξε τις ανθρώπινες σχέσεις. Παραστάσεις Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 9μ.μ.

  • Αυριο, ανεβαίνει στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, η μουσικοθεατρική παράσταση «Sugar Babes», σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά. Πρόκειται για παράσταση - σχόλιο για την πόλη. Ποιες δυνατότητες ανάπτυξης υπάρχουν, ποιες εναλλακτικές μπορούν να ευδοκιμήσουν, μπροστά στην κρίση της αγροτικής οικονομίας, ποιες οι απαιτήσεις, ποια τα ρίσκα για τους ανθρώπους; Με καταγραφή αυθεντικών μαρτυριών ντόπιων, με μουσική, χοροθεατρικές δράσεις και χιούμορ, η παράσταση εξερευνά τις μεταλλάξεις μιας κοινωνίας, που προσπαθεί να ισορροπήσει στα σεισμικά κύματα της «παγκοσμιοποιημένης» αγοράς. Παίζει η Σύρμω Κέκε.
  • Το «Λόγω φάτσας» του Γιώργου Διαλεγμένου, ανεβαίνει (20/2) στο «Θεσσαλικό Θέατρο» (ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας) στο θέατρο «Μύλος», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κομνηνού. Μια παλαίμαχη μπουλουκτσού ηθοποιός, ο μισοσαλεμένος αδερφός της, η γεροντοκόρη αδερφή της, ο γάτος τους, ένας φιλόδοξος σκηνοθέτης, ο Αγιος Βασίλης και μια γαλοπούλα, μπλέκονται με αφορμή ένα τηλεοπτικό σποτ. Γλυκόπικρο το έργο παρουσιάζει ένα καθημερινό κομμάτι ζωής, θέτοντας σε σύγκρουση το παρελθόν, με το απειλητικό, χαώδες σήμερα. Ισορροπώντας μεταξύ κωμικού και δραματικού, ο συγγραφέας δημιουργεί εκρηκτικές εντάσεις, με όχημα το χιούμορ. Σκηνικά - κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης. Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου. Φωτογραφίες: Μέρση Τζιμοπούλου. Παίζουν: Ελεάνα Απέργη, Αννα Πολυτίμου, Μανώλης Δεστούνης, Γιάννης Καλατζόπουλος, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Χαρά Τσιώλη.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ