Σάββατο 31 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών

Ψήφισμα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των αγροτών εξέδωσε ο Δήμος Νίκαιας μετά από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, το ψήφισμα αναφέρει:

«Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι ένας αγώνας που αφορά κάθε λαϊκή οικογένεια. Σήμερα οι αγρότες παλεύουν ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε. και των Ελληνικών Κυβερνήσεων που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα. Η Κοινή Αγροτική πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. συρρίκνωσε τη μικρομεσαία αγροτιά και μείωσε την αγροτική παραγωγή.

Η Ελλάδα ενώ ήταν χώρα παραγωγής αγροτικών προϊόντων κάλυπτε τις ανάγκες και έκανε εξαγωγές, έχει μετατραπεί σε χώρα εισαγωγής μεταλλαγμένων και άλλων αμφίβολης ποιότητας αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων σε βάρος του λαού. Καταγγέλλουμε τις όποιες προσπάθειες τρομοκράτησης των αγωνιζομένων αγροτών.

Η επιβολή βαριών ποινών φυλάκισης σε 14 αγρότες που κατηγορούνται για συμμετοχή τους σε αγροτικές κινητοποιήσεις το 2005! σηματοδοτεί την οργάνωση τρομοκρατικών κατασταλτικών επιχειρήσεων "τύπου βουλκανιζατέρ".

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών στα αγροτικά μπλόκα που ανυποχώρητα παλεύουν για την ανατροπή της αντιαγροτικής παραγωγής και την εφαρμογή μιας άλλης φιλοαγροτικής. Για δυνατότητες παραγωγής ποιοτικών και φτηνών προϊόντων με τα οποία θα διατρέφεται ο λαός μας. Για ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές, για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους. Για μείωση του κόστους παραγωγής με χτύπημα της κερδοσκοπίας των εμποροβιομηχάνων.

Για να διασφαλιστεί το "αύριο" για τους μικρομεσαίους αγρότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ