Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Γενάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10287

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την ουσιαστική προστασία των ανέργων

Ακρως αποκαλυπτική για τη στρατηγική των κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας και της διαχείρισης των συνεπειών της προς όφελος της εργοδοσίας, ήταν η συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την ενίσχυση των ανέργων που έγινε χτες στη Βουλή.


ΣΕΛ.  6  -  7

Στη λαϊκή ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τη Λαϊκή Εξουσία η διέξοδος για την αγροτιά

Χρειάζεται μαζικός απεγκλωβισμός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που είναι υπεύθυνοι για τη μείωση του εισοδήματος, το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, τις συντάξεις πείνας, τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας. Ξεπέρασμα των αυταπατών περί καλής και κακής ΚΑΠ, που συνειδητά καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το κίνημα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αγρότες και να δοθεί αποφασιστική απάντηση στο εκβιαστικό δίλημμα, στις απειλές, στις εισαγγελικές παρεμβάσεις, σε κάθε μορφή καταστολής.

Μέσα στη δράση μπορεί να προωθηθεί η συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων και να κτιστεί η συμμαχία τους με στόχο τη Λαϊκή Εξουσία, για να οργανωθεί η οικονομία με κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και να εφαρμοστεί φιλοαγροτική πολιτική, με κύρια χαρακτηριστικά:

  • Την ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, που θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της χώρας μας και θα ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες του λαού μας.
  • Θα στηρίζεται στις καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών.
  • Θα σέβεται το περιβάλλον και θα προστατεύει τη δημόσια υγεία.
  • Θα αντιμετωπίζει τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων της υπαίθρου μέσα από αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και αποκεντρωμένα συστήματα Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας.
  • Θα αναβαθμίζει κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά την ύπαιθρο.

Η ουσιαστική συζήτηση των συμπερασμάτων της κινητοποίησης σε κάθε χωριό, σε κάθε αγροτικό σύλλογο, θα εμπλουτίσει την πείρα, θα δώσει νέα δύναμη στους αγώνες. Οι κομμουνιστές ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς, στην πρώτη γραμμή της πάλης.


ΣΕΛ.  3


ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Κοινή ανακοίνωση ΚΚΕ και ΚΚ Βουλγαρίας

ΣΕΛ.  12  -  13
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης των αγροτών

ΣΕΛ.  14  -  15
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑΙΩΝΑ
Ούτε ένα στρέμμα στους επιχειρηματικούς ομίλους

ΣΕΛ.  25
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Προωθεί τις αξιώσεις των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  19
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Η κυβέρνηση κάνει πως δεν ξέρει τίποτα!

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή.


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ