Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Συνένοχη για το έγκλημα η ελληνική κυβέρνηση

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης και είναι καθήκον μας να ασκήσουμε ισχυρή πίεση στην κυβέρνηση και στην ΕΕ να ανατρέψουν την πολιτική που ασκούν σε βάρος του παλαιστινιακού λαού». Αυτό τόνισε ο Δημήτρης Καλτσώνης γραμματέας της ΕΕΔΥΕ και λέκτορας του Πανεπιστημίου, μιλώντας χτες βράδυ στην εκδήλωση συμπαράστασης στο παλαιστινιακό λαό που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου σε συνεργασία με μαζικούς φορείς της πόλης.

Ο Δημ. Καλτσώνης, αφού παρουσίασε το πώς το Ισραήλ αποτελεί εταίρο για ΗΠΑ και ΕΕ σε οικονομικό - πολιτικό - στρατιωτικό - στρατηγικό και γεωστρατηγικό επίπεδο και την υποστήριξη που προσφέρουν στους ιμπεριαλιστές αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα της περιοχής, αναφερόμενος στις σχέσεις ΕΕ - Ισραήλ είπε χαρακτηριστικά: «Το 1/2 των εισαγωγών του Ισραήλ γίνεται από την ΕΕ και το 1/4 των εξαγωγών του προς την ΕΕ. Η ετήσια αύξηση των εμπορικών συναλλαγών Ισραήλ - ΕΕ ανέρχεται στο 4%». Παράλληλα, τόνισε τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία συνυπογράφει τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην ΕΕ σε όφελος του Ισραήλ, καλώντας τους συγκεντρωμένους «να ασκήσουν αφόρητη πίεση στην κυβέρνηση και την ΕΕ να ανατρέψουν την πολιτική που ασκούν σε βάρος του παλαιστινιακού λαού». Εχουμε τη δυνατότητα, πρόσθεσε, να κλείσουν αυτές τις στρόφιγγες από και προς Ισραήλ - ΕΕ και να μην ισχύσουν οι συμφωνίες ανάμεσά τους.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε βίντεο με όλα τα δραματικά τεκταινόμενα στην Παλαιστίνη και απαγγέλθηκαν παλαιστινιακά ποιήματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ