Παρασκευή 9 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στην ομπρέλα του κράτους

Κάτω από την ομπρέλα του κράτους μπαίνουν η μία μετά την άλλη οι τράπεζες που ανακοινώσουν τη συμμετοχή στο πακέτο με τα 28 δισ. ευρώ, που ψήφισε η κυβέρνηση. Τη σχετική διαδικασία ολοκλήρωσε χτες η Τράπεζα Αττικής, οι μέτοχοι της οποίας αποφάσισαν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 100,2 εκατ. ευρώ, με την έκδοση προνομιούχων μετοχών που θα περάσουν, για όσο διάστημα κρίνουν αναγκαίο, στο Δημόσιο. Ηδη και η Εθνική Τράπεζα έχει προαναγγείλει αύξηση κεφαλαίου κατά 350 εκατ. ευρώ, ενώ σε αντίστοιχη διαδικασία, που αναμένεται να περατωθεί μέχρι τέλος Γενάρη, βρίσκεται ο λοιπός «ανταγωνισμός».

Σύμφωνα με την κρατικομονωλιακή ρύθμιση, η διακράτηση μετοχών από το Δημόσιο μπορεί να διαρκέσει για 5 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2014. Από την πλευρά τους οι τραπεζίτες μπορούν, όποτε το επιθυμήσουν - μέχρι την παραπάνω ημερομηνία - να σταματήσουν την «κολεγιά».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ