Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα

Συλλαλητήριο υπεράσπισης της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 18 του μήνα, 6 φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Χημείου. Με τις αποφάσεις τους οι σύλλογοι διαπιστώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνολική επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στο Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο, που προχωράει βάσει των κατευθύνσεων του νόμου 2525/97 και αναμένεται να κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα με την κατάθεση των νομοσχεδίων για την «Οικονομική και Διοικητική Αυτοτέλεια» και για τα μεταπτυχιακά. Μπροστά στις νέες δυσμενείς εξελίξεις, καλούν τους φοιτητές να αντισταθούν αγωνιστικά και να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή συγκέντρωση.

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αιχμή το στεγαστικό πρόβλημα που είναι εξαιρετικά διογκωμένο στην πόλη και καθιστά ακόμα και αδύνατη την παρακολούθηση των σπουδών για φοιτητές και σπουδαστές, καθώς δε βρίσκουν σπίτι να μείνουν. Με απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Χημικού, οι φοιτητές πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη παράσταση διαμαρτυρίας στον πρύτανη και μεθαύριο, Πέμπτη, κινητοποίηση στη Νομαρχία.

Στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καλούν τους σπουδαστές σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, προκειμένου αγωνιστικά να βάλουν φρένο στην προσπάθεια κατάργησης του ασύλου που επιχειρείται με σχετική απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ - Θ και με πρόσχημα την «εξολόθρευση» των μικροπωλητών.

Οι ΠΚΣ καλούν τους σπουδαστές να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση, να πουν «όχι» στην άρση του ασύλου και να διεκδικήσουν διεύρυνση των ακαδημαϊκών ελευθεριών, δημόσια και δωρεάν παιδεία, έξω οι επιχειρήσεις από το ΤΕΙ -Θ. Καταγγέλλουν για υποκρισία τη Διοίκηση του ΤΕΙ -Θ, σημειώνοντας πως την ίδια ώρα που παίρνει τέτοιες αποφάσεις, φέρνει τις επιχειρήσεις μέσα στο ίδρυμα και ιδιωτικοποιεί δραστηριότητές του. Ενοικιάζει τις αίθουσες του ΤΕΙ για σεμινάρια τρίτων, την ώρα που υπάρχουν ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας και οι σπουδαστές συνωστίζονται. Θεσμοθετεί το Κέντρο Τεχνολογικής Ερευνας προς εξυπηρέτηση των επιχειρησιακών συμφερόντων, χρησιμοποιώντας την υποδομή του ΤΕΙ. Εχει δώσει σε ιδιώτη τη λέσχη σίτισης, δημιούργησε γραφείο διασύνδεσης και έχει κάνει καθεστώς την επέμβαση των βιομηχάνων στα προγράμματα σπουδών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ