Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κάτω τα χέρια από το άσυλο

Καταγγέλλει τα επικίνδυνα παιχνίδια και τη στάση των άλλων δυνάμεων στο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα

Νέα επικίνδυνα παιχνίδια γύρω από το ακαδημαϊκό άσυλο ξεκινούν, όπως φαίνεται, με το άνοιγμα των σχολών και η Πανσπουδαστική ΚΣ με ανακοίνωσή της καλεί τους φοιτητές - σπουδαστές να μην επιτρέψουν καμιά συζήτηση για περιορισμό ή κατάργηση του ασύλου, να καταδικάσουν όλους όσοι το χτυπούν και το υπονομεύουν και να παλέψουν για αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στους συλλόγους. Κυβέρνηση, εκπρόσωποι κομμάτων και παρατάξεων, αστικά ΜΜΕ, αλλά και οι διοικήσεις κάποιων ιδρυμάτων δημιουργούν - καθένας με τον τρόπο του - «κλίμα κινδύνου», για τα ιδρύματα του κέντρου της Αθήνας, μπροστά στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για τις επόμενες μέρες.

Θυμίζουμε ότι, πριν τις γιορτές ακόμα, η ΠΚΣ είχε συγκαλέσει τα Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, προκειμένου να πάρουν θέση για τις «καταλήψεις» σε Πολυτεχνείο, ΑΣΟΕΕ και Νομική από ομάδες που δεν είχαν σχέση με τους φοιτητές. Ομως οι δυνάμεις των ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να πάρουν θέση, αρνήθηκαν να καταδικάσουν πολιτικά αυτές τις κινήσεις, νομιμοποιώντας έμμεσα αυτή την εκφυλιστική κατάσταση, ενώ η ΔΑΠ «έτριβε τα χέρια της», καθώς μέσα από όλη αυτή την κατάσταση διαμορφώνεται το έδαφος για χτύπημα του ασύλου και των αγώνων του κινήματος.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΚΣ καταγγέλλει την πολιτική κεφαλαίου - ΕΕ και τους εκφραστές της στη χώρα μας, εξηγώντας ότι «στα σχέδιά τους για Πανεπιστήμια με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια δε χωράει άσυλο» και τονίζει ότι επιδίωξη των παραπάνω δυνάμεων είναι «να δουλεύουν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ με τα ίδια κριτήρια που δουλεύουν και τα ΚΕΣ: με δίδακτρα, με τους επιχειρηματίες να δίνουν εντολές για την έρευνα, τη διδασκαλία και να τα χρησιμοποιούν σαν σκλαβοπάζαρα για αποφοίτους αυριανούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα».

Η ΠΚΣ καταγγέλλει: «Ολο το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες σε ένα καλοστημένο προβοκατόρικο σχέδιο. Αξιοποίησαν τις κουκούλες, τα σπασίματα και τα καψίματα, τις καταλήψεις σε ΕΜΠ, ΑΣΟΕΕ, ΝΟΜΙΚΗ (που ουδεμία σχέση είχαν με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων), προκειμένου να αναγάγουν σε κίνημα την κουκούλα, να αμαυρώσουν το οργανωμένο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, να το χτυπήσουν με νέα μέτρα καταστολής».

Παράλληλα, επισημαίνει τις ευθύνες των άλλων δυνάμεων απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, τονίζοντας:

«Το "ξετύλιγμα του κουβαριού" της προβοκάτσιας ενάντια στο φοιτητικό κίνημα και το άσυλο στηρίζεται και στη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια με ευθύνη όλων των άλλων παρατάξεων.

Η διαλυτική κατάσταση που έχουν φέρει στο φοιτητικό κίνημα ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ, ΣΥΝ τους βολεύει όλους!

Συμβάλλουν στο χτύπημα του ασύλου ο καθένας από τη μεριά του. Η κυβερνητική παράταξη, η ΔΑΠ που, όπως η κυβέρνηση της ΝΔ, πατάει πάνω στις προβοκάτσιες για να ανοίξει ξανά τη συζήτηση. Τρίβει τα χέρια της γιατί χρόνια τώρα προωθεί την κατάργηση του ασύλου και το χτύπημα των δικαιωμάτων των φοιτητών και των σπουδαστών, σπέρνει το φόβο, την υποταγή και τη μοιρολατρία στη συνείδηση της νεολαίας, αξιοποιώντας τη σημερινή κατάσταση στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Η ΠΑΣΠ, παίζοντας το ρόλο και του χωροφύλακα και του δήθεν αγωνιστή ταυτόχρονα όπως και το ΠΑΣΟΚ, από τη μια δε λέει κουβέντα για τις προβοκάτσιες και από την άλλη δε λέει κουβέντα για το ενδεχόμενο περιορισμού του ασύλου. Εχει πρωτοστατήσει όταν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ στη δικαιολόγηση της κρατικής καταστολής και στο ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης του ασύλου.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αναγορεύει σε κίνημα τους κουκουλοφόρους, τα σπασίματα και τα καψίματα ψαρεύοντας ψήφους στα θολά. Από κοντά και τα ΕΑΑΚ παίζουν το ρόλο της ουράς και του κράχτη της πολιτικής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα Πανεπιστήμια. Δίνουν επιχείρημα στην κυβέρνηση να κατευθυνθεί ενάντια στο κίνημα και το άσυλο», υπογραμμίζει η ΠΚΣ και ξεκαθαρίζει:

«Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από δαύτους! Ο ρόλος τους είναι να κρατάνε το κίνημα σε διαλυτική κατάσταση για να μπορούν να μιλάνε εξ ονόματος των φοιτητών και του κινήματος.

Ολοι τους αποτελούν ανάχωμα για την ανάπτυξη και τη συγκρότηση ενός κινήματος οργανωμένου - μαζικού - περιφρουρημένου - διεκδικητικού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ