Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ούτε κουβέντα για δωρεάν συγγράμματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε ανθρώπους χωρίς μνήμη, που ξεχνούν ότι άλλα έλεγε χτες και άλλα λέει σήμερα.

Αρχές Νοέμβρη 2007, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, ζητώντας την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου στο σκέλος που αφορά τη διανομή συγγραμμάτων. Υποτίθεται, βέβαια, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος στο νόμο - πλαίσιο, αλλά στην ουσία, οι θέσεις του ήταν παρόμοιες με αυτές της κυβέρνησης και οι προτάσεις του για το νόμο - πλαίσιο δεν ήταν επί της ουσίας αντίθετες σε όλα τα βασικά σημεία του νόμου που τελικά ψήφισε η κυβέρνηση. Συμφωνούσαν και στον περιορισμό της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων, αφού πρότειναν να διανέμεται ένα μόνο σύγγραμμα κι ένα βοήθημα ανά μάθημα, αντί να δίνονται δωρεάν σε όλους τους φοιτητές όλα τα απαραίτητα συγγράμματα για όλα τα μαθήματα.

Χτες ο ίδιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, κάνοντας λόγο για γραφειοκρατία του νόμου - πλαισίου (του οποίου ζητούσε εναγωνίως την εφαρμογή) και καθυστέρηση της διανομής βιβλίων, ενώ πρότεινε να αναπτυχθούν προγράμματα, ώστε να μπορούν οι φοιτητές να βρίσκουν συγγράμματα και συμπληρωματικό υλικό στο ίντερνετ (όπως ζητάει και το ΠΑΣΟΚ)!

Δηλαδή, τη μια ζητάει εφαρμογή του νόμου, την άλλη κατηγορεί το νόμο για «γραφειοκρατία», αλλά σε κάθε περίπτωση δε λέει κουβέντα για την ανάγκη δωρεάν διανομής όλων των απαραίτητων συγγραμμάτων. Κατά τα άλλα, έχουν και το θράσος να το παίζουν «ηγέτες» του φοιτητικού κινήματος στους αγώνες του ενάντια στο νόμο - πλαίσιο και την αναθεώρηση του άρθρου 16.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ