Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οχι στον ευρωτρομονόμο!

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να καταδικάσουν την επιχείρηση εφαρμογής του ευρωτρομονόμου σε βάρος των ατόμων που συνελήφθησαν, στη Λάρισα, για τα επεισόδια της 8ης και 9ης Δεκέμβρη, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ). «Η εφαρμογή από την κυβέρνηση των διατάξεων του ευρωτρομονόμου και στη χώρα μας και, ειδικότερα, στην πόλη μας - επισημαίνει - με αφορμή τους συλληφθέντες για τα επεισόδια της Δευτέρας και Τρίτης 8 και 9 Δεκέμβρη 2008, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για τον εργατόκοσμο και τα λαϊκά στρώματα».

Και προσθέτει: «Χρόνια τώρα, ταυτόχρονα με την επίθεση απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων, εξελίσσεται και η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και θεσμών. Ολες οι κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, με επιμέλεια και συνέπεια, φρόντισαν και φροντίζουν, διαρκώς, να εμπλουτίζουν το οπλοστάσιο της καταστολής απέναντι στο λαϊκό κίνημα. Προσπαθούν, έτσι, να υψώσουν τείχος προστασίας απέναντι στη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση που προκαλούν οι συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα εφαρμόζουν. Παίρνουν τα μέτρα τους μπροστά στο φόβο της ανάπτυξης ενός μαζικού, μαχητικού και οργανωμένου λαϊκού κινήματος. Και έχοντας δημιουργήσει όλο αυτό το πλαίσιο κατασταλτικών μέτρων, αξιοποιούν τη δράση κατασταλτικών μηχανισμών και κουκουλοφόρων, όπως στα πρόσφατα επεισόδια, για να τα θέσουν σε εφαρμογή με το επιχείρημα της "τρομοκρατικής συμπεριφοράς"».

Συνεχίζοντας την ανακοίνωσή του το ΕΚΛ, αφού σημειώνει ότι «απ' αυτό τον ορισμό "εξαιρούν" την τρομοκρατία της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους», τονίζει ότι «όλη αυτή την εγκληματική ασυδοσία την "ξεχνούν" γιατί προφανώς θεωρείται "δημοκρατική και σύννομη" συμπεριφορά» και πως «αυτή είναι η "δημοκρατία" την οποία όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου θέλουν να προστατέψουν».

Το ΕΚΛ καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να κλιμακώσουμε την αντίδρασή μας με τον πιο αποφασιστικό τρόπο. Να ορθώσουμε απέναντι στην προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού, ένα οργανωμένο, μαζικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και θα καθιστά στην πράξη ανίσχυρο κάθε κατασταλτικό μηχανισμό και ανενεργό τον κάθε τρομονόμο, μέχρι την πλήρη κατάργησή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ