Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
Εφαρμόστε το νόμο

Στην ίδια γραμμή και το ΠΑΣΟΚ

Την εφαρμογή του νέου νόμου - πλαισίου, που περιορίζει σημαντικά το ακαδημαϊκό άσυλο, ενθαρρύνει η κυβέρνηση, ασκώντας ταυτόχρονα πιέσεις προς τις πρυτανικές αρχές στην κατεύθυνση αυτή.

Η εκτίμηση αυτή προκύπτει από τη χτεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που εμμέσως πλην σαφώς πιέζει για άρση του ασύλου με ...έφοδο των δυνάμεων καταστολής μέσα στα ιδρύματα. «Οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται και να εφαρμόζονται καλά», είπε ο Ευ. Αντώναρος με νόημα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όσοι έχουν την ευθύνη για την τήρηση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας μέσα στα Πανεπιστήμια, θα κάνουν αυτό που επιβάλλει το καθήκον που έχουν», δείχνοντας προς κάθε κατεύθυνση...

Την ίδια θέση εξέφρασε και το ΠΑΣΟΚ, διά στόματος εκπροσώπου Τύπου του, Γ. Παπακωνσταντίνου, που ζήτησε εφαρμογή του νόμου με ...προσοχή. Είπε χαρακτηριστικά ότι «το θεσμικό πλαίσιο πρέπει να εφαρμοστεί και σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμβάλουν όλοι, η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι καθηγητές, οι φοιτητές, διότι πράγματι έχουμε πολλές φορές παραβιάσεις του ασύλου. Πρέπει όμως, ταυτοχρόνως, κάθε κίνηση σε αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα και σε μία περίοδο που ξέρουμε τις δυσκολίες που έχει, να γίνεται με μεγάλη προσοχή και με μεγάλη περίσκεψη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ