Κυριακή 30 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

ΜΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗη Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία ενημερώνει τους Σκακιστικούς Συλλόγους και τους αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών Νέων - Νεανίδων 18 και 20 χρόνων ότι από 2 μέχρι 8 Γενάρη 2009 θα διεξαχθούν τα Πανελλήνια Νεανικά. Δηλώσεις συμμετοχής από τις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές μέχρι τις 22 Δεκέμβρη 2008 στη Γραμματεία της ΕΣΟ.

Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο 3708/8.10.08 - ΦΕΚ 210, προβλέπονται παροχές για την εισαγωγή σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ για τους 3 πρώτους νικητές των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Νέων Αντρών και Νέων Γυναικών μέχρι 20 χρόνων και για τους 3 πρώτους του αντίστοιχου πρωταθλήματος Εφήβων - Νεανίδων μέχρι 16 χρόνων. Με νέα προκήρυξη θα ανακοινωθεί ο αγωνιστικός χώρος.

ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑκαι ποικίλη ύλη κυκλοφόρησε το 39ο τεύχος του σκακιστικού περιοδικού «Σκάκι για όλους». Μερικά αξιόλογα σκακιστικά γεγονότα που φιλοξενεί το περιοδικό είναι η παρουσίαση σκακιστικών εκδόσεων από το 1300 μ.Χ., το διεθνές τουρνουά στη μνήμη του Μ. Ταλ στη Μόσχα, το 2ο Γκραν-Πρι της FIDE, καθώς και όλα τα καλοκαιρινά διεθνή τουρνουά, όπως είναι το «Ακρόπολις 2008», «Μνήμη για την Εθνική Αντίσταση» της Νίκαιας, τα διεθνή τουρνουά της Καβάλας, της Καλαμαριάς κ.ά.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ όλων των Σκακιστικών Συλλόγων όλης της χώρας έχει προγραμματίσει να δημιουργήσει ο νέος διαδικτυακός χώρος: www.chesspoints.gr. Ενα σοβαρό εγχείρημα, που όμως χρειάζεται προσοχή στην εφαρμογή, συνεργασία με σκακιστικούς και δημοτικούς φορείς, αλλά και τη σιγουριά της μόνιμης διεύθυνσης και της ανάλογης δραστηριότητας των Συλλόγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ