Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Χαμογέλασαν και οι τρεις

Χαμόγελα και για τις τρεις ελληνικές ομάδες περιλάμβανε η 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στην Ευρωλίγκα, αφού Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Πανιώνιος στις έδρες τους πέτυχαν σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκες, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας.

Οι «πράσινοι» στο ΟΑΚΑ, αν και δυσκολεύτηκαν πολύ, κατάφεραν να επικρατήσουν της Σιένα με 81-76 και να ξαναβρεθούν στο πρώτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας (μαζί με την ιταλική ομάδα). Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν αγχωμένοι, με πολλά λάθη κυρίως στην περιφερειακή τους άμυνα, όπου δεν μπορούσαν να ελέγξουν την ταχύτητα των αντιπάλων τους, οι οποίοι είχαν τα «εύκολα» καλάθια. Η βελτίωση της αμυντικής εικόνας στα μισά του Β' μέρους και η κυριαρχία των ριμπάουντ, καθώς και η ψυχραιμία στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, των «πρασίνων», ήταν τα στοιχεία που τους έδωσαν τη νίκη.

Μόνος πρώτος στην κορυφή του ομίλου έμεινε ο Ολυμπιακός, που νίκησε στο ΣΕΦ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 84-65 και έτσι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της Τσιμπόνα στη Μάλαγα από την ομώνυμη ομάδα (77-67). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο διάστημα (δυσκολεύτηκαν μόνο σε μια περίοδο) του παιχνιδιού, επιβάλλοντας το ρυθμό, έχοντας σαν όπλο» την άμυνα και κορυφαίους τους Γκριρ και Βασιλόπουλο.

Σε ρυθμούς πρόκρισης μπήκε από χτες και ο Πανιώνιος, μετά τη δεύτερη νίκη του στον όμιλό του, καθώς επιβλήθηκε της Παρτιζάν στο Ελληνικό με 72-76. Η έλλειψη εμπειρίας παρά λίγο να κοστίσει στους «κυανέρυθρους», που αν και προηγήθηκαν μέχρι και 10 πόντους στο τέλος έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι. Ωστόσο η επικράτηση αυτή, όπως και η προηγούμενη νίκη τους στην Κωνσταντινούπολη επί της Εφες, κάνουν τους Νεοσμυρνιώντες να βλέπουν με... άλλο μάτι τη συνέχεια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ