Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Σημαντικές λεπτομέρειες για τα γεγονότα

Σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Λ. Λαυρίου, κατέθεσε φίλαθλος του Ολυμπιακού ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που ασχολείται με τη δολοφονία του Μ. Φιλόπουλου. Ανέφερε πως ο ίδιος ήταν στη μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από το «Καραϊσκάκη» και έφτασε στην Παιανία και πως κατά τη διάρκεια της διαδρομής είδε δύο αστυνομικούς της ομάδας «Ζ» να τους ακολουθούν «από το ύψος της Μιχαλακοπούλου έως και τη γέφυρα του Σταυρού Αγ. Παρασκευής». Η αναφορά αυτή, επιβεβαιώνει την προανακριτική κατάθεση ενός εκ των κατηγορουμένων, γεννώντας παράλληλα ερωτηματικά στο γιατί δεν παρενέβη η αστυνομία, πριν από τα επεισόδια.

Είπε πως βρέθηκε σχετικά κοντά στον τραυματισμένο Φιλόπουλο και πως από πάνω του, ήταν δύο άνδρες, τους οποίους όμως, δεν αναγνώρισε με σιγουριά ανάμεσα στους κατηγορούμενους. Παρ' όλα αυτά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ήταν ένας από αυτούς καθώς «ταιριάζει σωματικά και ηλικιακά».

Ενας ακόμα μάρτυρας, ο οποίος κατέθεσε γραπτά, κατήγγειλε πως δέχτηκε πιέσεις προανακριτικά, από την αστυνομία, στο να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα ως συμμετέχοντες στα επεισόδια. «Μου είπαν πως όσο ξύλο δεν έφαγα εκεί (σ.σ. εννοώντας στην Παιανία) θα το φάω εδώ (σ.σ. στη ΓΑΔΑ)». Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ