Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
«Ομολογία» της αποτυχίας

Ομολογία δομικής αποτυχίας, με... ολίγη από παιχνίδια εξουσίας και εντυπώσεων - στο θέμα της διαιτησίας - από τον επανεκλεγέντα πρόεδρο της ΕΠΟ Β. Γκαγκάτση. Σε συνέντευξη Τύπου πρότεινε την τοποθέτηση ξένου αρχιδιαιτητή (όπως είχε ζητήσει πέρσι η Σούπερ Λίγκα), γνωστοποιώντας ότι ήδη έχουν γίνει επαφές και ένας από αυτούς έχει - υπό προϋποθέσεις - αποδεχτεί (Σουηδός Αντερ Φρισκ).

Πριν ακόμα σιγάσει ο απόηχος της διαπίστωσης του Β. Γκαγκάτση (και του ομολόγου του στη Σούπερ Λίγκα, Κ. Πηλαδάκη) ότι υπάρχει βελτίωση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας «γύρισε την πλάκα». Χρησιμοποίησε «σκληρή γλώσσα» μιλώντας σε διαιτητικό σεμινάριο και χτες πρότεινε την έλευση ξένου αρχιδιαιτητή.

Αποκαλυπτική, πολλών πραγμάτων, είναι η λεκτική στήριξη της πρότασής του. Αρχικά υπερασπίστηκε το υπάρχον σχήμα (η ΚΕΔ και ο κ. Ψυχομάνης έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά) και πρόσθεσε ότι δε σφυρίζει τους αγώνες ο κ. Ψυχομάνης αλλά οι διαιτητές. Αποδέχτηκε ουσιαστικά δηλαδή ότι το πρόβλημα είναι δομικό. Βρίσκεται στις διαδικασίες και προϋποθέσεις «δημιουργίας» των διαιτητών.

Από τα λεγόμενα του, λοιπόν, προκύπτουν δύο απορίες. Αφ' ενός, γιατί να γίνει αλλαγή του επικεφαλής, αφού έχει γίνει «εξαιρετική δουλειά»; Αφ' ετέρου, γιατί αλλαγές δε γίνονται εκεί που εντοπίζεται το πρόβλημα αλλά σε άλλο επίπεδο; Μήπως γιατί αυτές προϋποθέτουν μεγαλύτερης κλίμακας και γενικότερες αλλαγές (σε δομικό επίπεδο), συγκρούσεις με το στάτους κβο και «σπάσιμο αβγών»;


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org