Σάββατο 7 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Δραματική προειδοποίηση για τις εξελίξεις

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

Και μόνο το γεγονός ότι οι εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία τυγχάνουν τέτοιας πανηγυρικής υποδοχής από εκείνους που μακέλεψαν τους λαούς της τα λέει όλα, εκτιμάται στο κείμενο της χτεσινής ανακοίνωσης της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα. Η ΕΕΔΥΕ, αφού μιλά για την υποκρισία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που επεμβαίνουν στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά, μιλώντας στη συνέχεια για ελευθερία και δημοκρατία, τονίζει ότι «όσο στη Βαλκανική κυριαρχεί το ΝΑΤΟ και οι κυβερνήσεις - υποτακτικοί» του ιμπεριαλισμού, τόσο τα προβλήματα των λαών θα επιδεινώνονται, τόσο θα αναφαίνονται νέες εντάσεις...

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης ακολουθεί:

«Οι κραυγές θριάμβου, οι δηλώσεις νίκης των ηγετών των ΗΠΑ -ΝΑΤΟ - ΕΕ, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το διαμελισμό και τη σφαγή των λαών της Γιουγκοσλαβίας, αποτελούν δραματική προειδοποίηση για τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

Η ανοιχτή επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά έφερε τη χώρα στα πρόθυρα του εμφυλίου. Οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία χρησιμοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα ώστε να δρομολογηθούν εξελίξεις για να προωθηθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή. Είναι τουλάχιστον προκλητικό και υποκριτικό, οι σφαγείς των λαών, εκείνοι που με την τρομοκρατία των όπλων επιχειρούν να υποδουλώσουν χώρες και λαούς να μιλούν για δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία. Εκείνοι που παραβιάζουν και ανατρέπουν κάθε έννοια δικαίου να μιλούν για ομαλότητα και δικαιοσύνη.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία και την περιοχή. Οι νέες εξελίξεις, η πιθανή πρόσδεση της γειτονικής χώρας στο ιμπεριαλιστικό άρμα, δεν πρόκειται να ομαλοποιήσουν την κατάσταση. Οσο στη Βαλκανική θα κυριαρχεί το ΝΑΤΟ και οι κυβερνήσεις - υποτακτικοί του, τόσο οι λαοί θα βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες εντάσεις και θα επιδεινώνονται τα προβλήματά τους. Γι' αυτό και απαιτείται το δυνάμωμα της πάλης των λαών κατά της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας.

Στις νέες επεμβάσεις και αρνητικές εξελίξεις είναι συνυπεύθυνη και η ελληνική κυβέρνηση με τη συμμετοχή της στην εφαρμογή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων της νέας τάξης.

Ο λαός μας πρέπει να βρεθεί και πάλι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αποκρουστούν τα εξυφαινόμενα σχέδια, για να δυναμώσει ο αγώνας για την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και την ανατροπή της νέας τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ