Κυριακή 5 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Μαζικά στις κάλπες από αύριο

Στα Παραρτήματά τους ψηφίζουν Ελληνες και μετανάστες εργάτες, με στόχο την ενδυνάμωση του ταξικού τους Συνδικάτου

Με αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητα, Ελληνες και μετανάστες οικοδόμοι της Αθήνας καλούνται να φτάσουν στις κάλπες που ανοίγουν αύριο, για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ταξικό τους Συνδικάτο. Οι εκλογές θα ολοκληρωθούν στις 31 του Οκτώβρη. Οι εργάτες θα μπορούν να ψηφίζουν καθημερινά Δευτέρα - Σάββατο στα κατά τόπους παραρτήματα, από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., και τις Κυριακές, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. Κάλπες θα στηθούν και στους τόπους δουλειάς.

Η συμμετοχή όλων των μελών, αλλά και η δραστηριοποίησή τους για να συνεχιστεί μέχρι τελευταία στιγμή το πλατύ άνοιγμα στον κλάδο, ώστε η επιτυχία των αρχαιρεσιών να γίνει υπόθεση όσο το δυνατόν περισσότερων εργατών, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία αυτής της μάχης. Μιας μάχης με μεγάλη σημασία, καθώς οι εκλογές συνδέονται με την ισχυροποίηση του συνδικάτου σαν εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων στις καθημερινές ταξικές μάχες.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία η αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του εντείνεται, οι οικοδόμοι καλούνται όχι μόνο να περιφρουρήσουν αλλά και να ενδυναμώσουν τα ταξικά χαρακτηριστικά του συνδικάτου τους μέσα και από τις εκλογές. Να πάρουν μέτρα ενάντια στην τρομοκρατία και κάθε άλλη προσπάθεια της εργοδοσίας να εμποδίσει τη μαζική προσέλευση στις κάλπες. Να απαντήσουν στον αποπροσανατολισμό και τους καλοθελητές μεγαλοκατασκευαστών και μεγαλοεργολάβων που θα επιδιώξουν να δυναμώσουν το κλίμα συμβιβασμού και ηττοπάθειας, όχι μόνο μπροστά στις εκλογές του συνδικάτου, αλλά και μπροστά στην ανάγκη να δυναμώσει τώρα η αντίσταση και η πάλη συνολικά της εργατικής τάξης, για την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης.

Η αξία της πλούσιας αγωνιστικής δράσης του συνδικάτου, δεν αφορά μόνο την καταβολή δεδουλευμένων, την εξασφάλιση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την αποκάλυψη αλλά και πρόληψη εργατικών «ατυχημάτων», την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με ζητούμενο την ικανοποίηση των αναγκών του εργάτη και όχι τα όρια της «ανταγωνιστικότητας» κτλ. Αφορά πάνω απ' όλα την αποκάλυψη, μέσα από την ίδια την καθημερινότητα και την εμπειρία που αποκομίζουν προσωπικά και συλλογικά οι εργάτες, ότι η οργανωμένη, συλλογική πάλη της τάξης τους, σε γραμμή σύγκρουσης με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αποτελεί μονόδρομο. Αφορά την ενίσχυση του ΠΑΜΕ, τη σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας και δράσης της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ